PODATAK KAKAV NEĆETE VIDETI NIGDE VIŠE: Evo koja od LIGE PETICA je manje gledana od DRUGE lige u toj zemlji!

Autor:

Sport

20.02.2024

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak za ponos.

PODATAK KAKAV NEĆETE VIDETI NIGDE VIŠE: Evo koja od LIGE PETICA je manje gledana od DRUGE lige u toj zemlji!

Foto: Tanjug/AP

Sezona koja preti da prekine dugogodišnju tradiciju u Bundesligi, postala je jedinstvena po još jednom podatku.

Prvi put utakmice drugog razreda nemačkog fudbala (2.Bundesliga) privukle su više gledalaca na stadione nego utakmice elitnog ranga.

Prema pisanju časopisa "Kiker", devet utakmica 22. kola 2.Bundeslige na tribinama je pratilo 284.643 gledalaca, dok je devet prvoligaških utakmica pratilo 261.099 navijača.

 

 

Najgledanija utakmica proteklog kola bio je duel donjeg doma "Cvajte", Šalke - Veen Visbaden koji je pratilo 60.542 gledalaca, dok je na drugom mestu drugoligaški okršaj berlinske Herte i Magdeburga koji je s tribina Olimpijskog stadiona pratilo 52.652 navijača. Najgledanija utakmice prve lige bio je dvoboj Kelna i Verdera koji je pratilo 50.000.

No, po prosečnoj gledanosti Bundesliga je ispred s prosekom od 39.068 navijača u poređenju sa 28.358 gledalaca u 2. ligi.

Rekordan broj gledaoca na utakmicama Bundeslige bio je u 33. kolu sezone 2009/10. kada je utakmice pratilo 485.210 ljudi. Rekordna gledanost druge lige zabeležena je u šestom kolu ove sezone sa 297.163 njih.

Podsetimo, ova sezona je jedinstvena zbog toga što Bajer Leverkuzen preti da preuzme titulu Bundeslige od Bajerna koji je doživeo novi neuspeh ove sezone, pošto je u 22. kolu u gostima poražen od Bohuma rezultatom 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading