PRVENAC SRBINA ZA BAJERN: Pavlović pocepao mrežu (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

27.01.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi vezista postigao prvi pogodak u dresu Bavaraca.

PRVENAC SRBINA ZA BAJERN: Pavlović pocepao mrežu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Pavlović

Fudbaleri Bajerna iz Minhena u 19. kolu nemačke Bundeslige pobedili su u gostima ekipu Augzburga rezultatom 3:2, a u startnoj postavi Bavaraca našao se nesuđeni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović.

Mladi 19-godišnji defanzivni vezista je u 23. minutu načeo mrežu domaćeg tima, tako što se najbolje snašao u velikog gužvi u petercu nakon kornera Bajerna.

Bio je to prvenac Pavlovića u dresu nemačkog velikana.

Podsetimo, Pavlović je bio potencijalni reprezentativac Srbije, ali je na kraju ipak odabrao da nastupa za Nemačku, za razliku od Lazara Samardžića koji je na intervenciju Fudbalskog saveza Srbije odabrao "orlove" pre "pancera".

Prisetimo se, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je pre dva i po meseca govorio o statusu Aleksandra Pavlovića i njegovom potencijalnom pozivu u redove "orlova".

- Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao mora odmah u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko "srpče", da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u "A" tim, kao Pele - rekao je tada Piksi.

Možda je baš takav stav da neće odmah stići poziv u "A" selekciju Srbije naterao mladog Pavlovića da odabere Nemačku. Mada, da je učio na primerima Adama Marušića, Mirka Ivanića ili Filipa Stojkovića koji su odabrali Crnu Goru, pa se pokajali, možda bu drugačije presekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading