Profesorka dr Sanja Radojević Škodrić obišla Specijalnu bolnicu Čigota u kojoj je tokom noći izbio požar

Autor:

Vesti

27.01.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radojević Škodrić je naglasila da će država uložiti napore da se posledice požara otklone u najkraćem mogućem roku, te da se ustanova što pre vrati normalnom radu.

Profesorka dr Sanja Radojević Škodrić obišla Specijalnu bolnicu Čigota u kojoj je tokom noći izbio požar

Foto: Tanjug

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, nedavno je posetila Specijalnu bolnicu Čigota na Zlatiboru nakon požara koji je izbio tokom noći. Istakla je da je najvažnije to što niko od pacijenata i osoblja nije povređen, zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenih i vatrogasne službe. Svi prisutni u zgradi bolnice su evakuisani u obližnje hotele, što je bila ključna akcija u sprečavanju ozbiljnijih posledica, prenosi Telegraf.rs.

Rešavanje posledica požara

Radojević Škodrić je naglasila da će država uložiti napore da se posledice požara otklone u najkraćem mogućem roku, te da se Čigota što pre vrati normalnom radu. Do tada, ambulantni deo će preuzeti ambulante doma zdravlja Čajetina na Zlatiboru i u Čajetini, kako bi se kontinuitet zdravstvene usluge održao.

Rehabilitacija pacijenata

Kako bi se obezbedila kontinuirana rehabilitacija pacijenata, oni će biti preusmereni u šest drugih banja širom Srbije - Selters, Kanjižu, Ribarsku, Bukovičku, banju Koviljaču i u bolnicu Merkur u Vrnjačkoj banji. Ova odluka omogućava pacijentima da nastave sa neophodnim tretmanima i terapijama bez prekida.

Zahvalnost i solidarnost

Direktorka RFZO se zahvalila svim zaposlenima službama i građanima koji su samoinicijativno učestvovali u gašenju vatre, ističući njihovu humanost i solidarnost u teškim trenucima. Ovakva reakcija zajednice je pokazatelj jedinstva i podrške u vanrednim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading