BEOGRAĐANIN NARUČIO I PLATIO TELEFON, A DOBIO KUTUJU "VELNESA"! Samo što nije umro kad je otvorio paket! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.01.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prepisci koja je podeljena u objavi, vidi se kako je Beograđanin dogovorio kupovinu sa prodavcem, uz dogovor o ceni i poštarini.

BEOGRAĐANIN NARUČIO I PLATIO TELEFON, A DOBIO KUTUJU "VELNESA"! Samo što nije umro kad je otvorio paket! (FOTO)

Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Beograđanin je postao žrtva nove internet prevare kada je umesto telefona, koji je poručio preko interneta za 4.000 dinara, dobio kutiju keksa. Objava koja je osvanula u Fejsbuk grupi "crna lista facebook prevaranata" izazvala je lavinu komentara članova grupe, otkrivajući da ova prevara nije usamljen slučaj.


U prepisci koja je podeljena u ovoj objavi, vidi se kako je Beograđanin dogovorio kupovinu sa prodavcem, uz dogovor o ceni i poštarini. Međutim, umesto očekivanog telefona, u paketu je stigla kutija keksa, ostavljajući kupca razočaranim i oštećenim za 4.000 dinara plus poštarinu od 560 dinara.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Naručio telefon, dobio keks

 



Nakon što je objava postala viralna, članovi grupe su počeli da dele svoja iskustva sličnih prevara. Jedan korisnik je otkrio da je i sam bio prevaren na sličan način pre par godina, kada je umesto telefona dobio vikler i kafu. Drugi su upozoravali kako je ista osoba menjala ime na Fejsbuku i kontinuirano vršila prevare prodajući inicijalno telefone, a zatim šaljući potpuno neočekivane predmete.

Ova nova internet prevara izazvala je ogorčenje i zabrinutost među članovima grupe "crna lista facebook prevaranata", istovremeno upozoravajući druge potencijalne kupce da budu oprezni prilikom online kupovine. S obzirom na sve učestalije prevare ovog tipa, važno je da korisnici budu dodatno oprezni i provere pouzdanost prodavca pre nego što obave bilo kakvu online kupovinu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading