FUDBALSKI SVET TUGUJE! Preminuo LEGENDARNI reprezentativac! Njegov gol je ODLUČIO svetskog šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.02.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok i neverica u Nemačkoj.

FUDBALSKI SVET TUGUJE! Preminuo LEGENDARNI reprezentativac! Njegov gol je ODLUČIO svetskog šampiona! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Andreas Breme i Manuel Negrete

Nemački fudbal je izgubio jednog od svojih najvećih ikona, Andreas Breme preminuo je u 64. godini života. Vest o njegovoj smrti potresla je fudbalski svet, a inostrani mediji su izvestili da je čuveni fudbaler preminuo u Minhenu usled srčanog zastoja u noći između ponedeljka i utorka.

Uspešna karijera na terenu

Tokom svoje impresivne karijere, Andreas Breme je nosio dresove mnogih poznatih fudbalskih klubova. Počevši od Barmbeka, preko Sarbrikena, Kajzerslauterna, minhenskog Bajerna, Intera pa sve do Saragose, legendarni defanzivac je ostavio neizbrisiv trag na terenu. Njegovo ime će zauvek biti povezano sa Kajzerslauternom, klubom za koji se vratio nakon bogate inostrane karijere.

Veliki doprinos reprezentaciji Nemačke

Andreas Breme je takođe ostavio dubok trag u dresu nemačke reprezentacije, za koju je odigrao čak 86 utakmica i postigao osam golova. Međutim, njegovo najveće dostignuće bilo je postizanje gola sa bele tačke u 85. minutu finala Svetskog prvenstva 1990. godine u Rimu. Taj gol je doneo Nemačkoj pobedu nad Argentinom i osvajanje svetske titule, obeleživši nezaboravan trenutak u istoriji nemačkog fudbala.

Fudbalski svet oplakuje gubitak

Nakon vesti o Bremeovoj smrti, fudbalski svet je iskazao tugu i poštovanje prema legendarnom fudbaleru. Njegova ostavština će zauvek ostati živa kroz sećanja navijača i ljubitelja fudbala širom sveta.

Andreas Breme će biti upamćen kao izuzetan fudbaler čiji je talenat obeležio jednu eru nemačkog fudbala. Njegova posvećenost, veština i doprinos sportu će ostati večno upamćeni, a njegovo ime će živeti kroz istoriju fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading