SELEKTOR HRVATSKE NAVIJAO ZA ŠPANCE, PA "POPIO" OTKAZ! PROTIV SVOJE ZEMLJE: "Neću valjda za njih?"

Autor:

Sport

15.02.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandali u komšiluku.

SELEKTOR HRVATSKE NAVIJAO ZA ŠPANCE, PA "POPIO" OTKAZ! PROTIV SVOJE ZEMLJE: "Neću valjda za njih?"

Foto: youtube.com/printscreen/Hrvatska Nogometna Televizija

Robert Jarni smenjen sa mesta selektora reprezentacije Hrvatske do 17 godina

Nekadašnji fudbaler a sada trener, Robert Jarni, doživeo je neprijatne posledice zbog svoje izjave o navijanju za Betis protiv Dinama u Ligi konferencije. Hrvatski savez za fudbal je smenio Jarnija sa pozicije selektora reprezentacije Hrvatske do 17 godina nakon što je autentičnost njegove izjave potvrđena.

- Pa, nego za koga ću da navijam? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prelepe godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi mogao da mi zameri. Ja sam pritom i hajdukovac u srcu - kazao je Jarni. 

HNS je izdao saopštenje u kome ističe da podržava pravo pojedinaca da navijaju za bilo koji klub, ali istovremeno naglašava da za sve hrvatske selektore važe određeni standardi.

- Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrede viši standardi, te da je neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kog hrvatskog kluba u evropskom takmičenju. Promocija zajedništva unutar hrvatske fudbalske porodice uslov je bez koje se ne može voditi neka hrvatska selekcija.

Selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno poverenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice - zaključeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading