ŠOKANTNA ODLUKA: Mirko Ivanić napušta Srbiju? Evo čiji dres će obući!

Autor: P. Z.

Sport

13.02.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će biti poznato da li se vraća tamo odakle je oteran.

ŠOKANTNA ODLUKA: Mirko Ivanić napušta Srbiju? Evo čiji dres će obući!

Foto: Starsport

Mirko Ivanić

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona gotovo sigurno bio je Mirko Ivanić, a njegov kvalitet mogao bi uskoro da ga vrati reprezentativnom fudbalu.

Podsetimo, Ivanić je bio član mlade reprezentacije Srbije, ali kako poziv za "A" tim nije stizao, Mirko je odlučio da zaigra za Crnu Goru.

Od tog trenutka, ljubimac delija je postao standardan član startne postave "sokolova", ali je onda došla utakmica između Crne Gore i tzv. Kosova, koju je Ivanić odbio da igra i tada ga je crnogorski Fudbalski savez precrtao. Zajedno sa njim, istu sudbinu su doživeli i desni bek Filip Stojković, odnosno selektor Ljubiša Tumbaković.

Republika

Foto: Starsport

Mirko Ivanić u dresu reprezentacije Crne Gore

Povratak Ivanića u nacionalni tim od tog trenutka niko nije ni razmatrao, iako je as Crvene zvezde tek tada i počeo da igra na najvišem nivou u karijeri. Međutim, to bi sada moglo da se promeni.

Na klupu Crne Gore seo je legendarni fudbaler, a kasnije i trener, Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji je govorio o mogućnosti da Mirko ponovo obuče dres sa nacionalnim grbom.

Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač puno značio u reprezentaciji - rekao je Prosinečki za "RTCG".

Republika

Foto: Starsport

Robert Prosinečki

Potom je goovrio o narednim izazovima "sokolova" u B diviziji Lige nacija, gde će Crnogorcima rivali biti Turska, Vels i Island.

Ne znam da li je grupa u Ligi nacija atrakitivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci su u zadnje vreme su promenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po meri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrebom - podvukao je Robi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading