BAJER OTIMA TITULU BAJERNU: Farmaceuti NOKAUTIRALI giganta!

Autor:

Sport

10.02.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulenji Ćabija Alonsa pokorili Bajern u spektaklu Bundeslige

BAJER OTIMA TITULU BAJERNU: Farmaceuti NOKAUTIRALI giganta!

Foto: printscreen twitter


U najiščekivanijem meču godine u Nemačkoj, Bajer iz Leverkuzena je pred svojim navijačima ostvario impresivnu pobedu nad moćnim Bajernom, čime su napravili veliki korak ka osvajanju titule u Bundesligi.

Golovima Josipa Stanišića, Alehandra Grimalda i Džermeija Frimponga, popularni "farmaceuti" su trijumfovali sa ubedljivih 3:0, postavši prvi favoriti za osvajanje titule.



Ovom pobedom, Leverkuzen je stekao pet bodova prednosti u odnosu na rivala, i to čak 13 kola pre kraja prvenstva. Impresivno je i to što su "farmaceuti" odigrali 31. meč bez poraza u svim takmičenjima, jasno pokazujući da su prava sila nemačkog fudbala ove sezone.


Zanimljivo je da je prvi gol na meču postigao fudbaler Bajerna, hrvatski internacionalac Josip Stanišić, koji ove sezone nastupa za Leverkuzen kao pozajmljen igrač baš od Bavaraca. Još jedan neobičan momenat jeste što se Stanišić nije radovao nakon postignutog gola protiv svog matičnog kluba.

Španac Alehandro Grimaldo je takođe obeležio meč fantastičnim golom, odigravši dupli pas sa Nejtanom Telom i sa leve strane zakucao loptu pod prečku golmana Nojera. Dodatnu draž meču dao je Frimpong, koji je bio blizu trećeg gola kada je pogodio stativu, da bi u nadoknadi vremena uz pomoć Nojera postavio konačnih 3:0.

 


Početak derbija je kasnio, kao i mnogi drugi mečevi u Bundesligi, zbog protesta navijača širom Nemačke. Međutim, kada je utakmica konačno počela, na terenu je postojao samo jedan tim – Bajer iz Leverkuzena.

Pobeda Bajera iz Leverkuzena nad moćnim Bajernom definitivno je iznenadila fudbalski svet, postavljajući "farmaceute" kao glavnog favorita za osvajanje titule u Bundesligi ove sezone. Ova utakmica će ostati upamćena po impresivnoj igri Leverkuzena.

 

 

Rezultati 21. kola Bundeslige:

U ostalim mečevima 21. kola Bundeslige, Borusija Dortmund je savladala Frajburg rezultatom 3:0, dok je Augsburg remizirao sa Lajpcigom 2:2. Borusija Menhegladbah je odigrala nerešeno sa Darmštat 0:0, a Ajntraht Frankfurt sa Bohumom 1:1. Union Berlin je pobedio Volfsburg 1:0, dok je Hajdenhajm bio uspešniji od Verdera sa rezultatom 2:1.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading