BAKSUZ: Ukoliko želite da NE OSVOJITE NIŠTA, dovedite Harija Kejna!

Autor: P. Z.

Sport

22.01.2024

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englez ne zna kako da dovede ekipu do pehara.

BAKSUZ: Ukoliko želite da NE OSVOJITE NIŠTA, dovedite Harija Kejna!

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Engleski fudbaler Hari Kejn važi za jednog od najboljih napadača 21. veka, što niko ne može da ospori kada je u pitanju njegov golgeterski učinak. Ipak, kada je reč o trofejima, centarfor minhenskog Bajerna se nikako ne može pohvaliti.

Kejn ima 30 godina i sezonama unazad teroriše protivničke golmane, osvaja individualna priznanja, ali timski uspesi redovno izostaju.

Mnogi su mislili da je odgovor na pitanje zašto Hari još nema nijedan pehar u karijeri to što je nastupao za Totenhem, ali sada se sve više može čuti da je možda baš on taj baksuz zbog kog klubovi ostaju bez trofeja.

Naime, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske je prošlog leta prešao u minhenski Bajern, klub koji je u prethodnih 11 sezona osvojio isto toliko titula prvaka Nemačke, pet pehara nacionalnog Kupa, sedam Superkupova Nemačke, kao i po dve Lige šampiona, Superkupova Evrope i titule klupskog prvaka sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn sa saigračima iz Bajerna

Kada su mnogi očekivali da će bavarska mašinerija postati još ubojitija dolaskom Kejna, desilo se totalno suprotno. Bajern je ponižen u finalu Superkupa Nemačke od Lajpciga (3:0), ispao je od niželigaša Zarbrukena (2:1) u Kupu, a posle poraza od Verdera u Bundesligi zaostaje sedam bodova za liderom Bajerom iz Leverkuzena.

Dakle, reklo bi se da je Hari Kejn, iako vrhunski napadač, ipak baksuz kada je u pitanju pokušaj ekipe da dođe do pehara, pa bi svi njegovi potencijalni budući poslodavci morali dobro da razmisle da li žele igrača koji s lakoćom trese mreže ili nekog sa kojim bi nešto i osvojili.

Ove sezone, Kejn je u dresu Bajerna na 23 utakmice u svim takmičenjima upisao 26 golova i osam asistencija, a godinama unazad je za Totenhem na 430 mečeva postigao 278 pogodaka, a imao je i 64 dodavanja saigračima za gol. Što se tiče nastupa u reprezentativnom dresu, Kejn je 89 utakmica dao 62 gola, a sakupio je i 19 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading