HET-TRIK SA PENALA: Katar je ŠAMPION Azije!

Autor:

Sport

10.02.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katar odbranio titulu šampiona Azije

HET-TRIK SA PENALA: Katar je ŠAMPION Azije!

Foto: printscreen


Fudbalska reprezentacija Katara uspela je da odbrani titulu šampiona Azije u finalu na stadionu Lusail, savladavši Jordan rezultatom 3:1. Ovom pobedom, Katar se pridružio Japanu kao jedina selekcija koja je uspela da odbrani titulu, nakon što su isto postigli 2000. i 2004. godine.

 

 


Junak pobede - Akram Afif

Napadač Al Sada, Akram Afif, ispostavio se kao junak pobede postigavši sva tri gola iz penala. Nepogrešiv sa bele tačke, Afif je postigao golove u 22. minutu, zatim u 73. minutu, i konačno u četvrtom minutu nadoknade. Njegova proslava golova, korišćenjem trika sa kartama, definitivno će ostati upamćena kao jedan od zanimljivijih momenata finala.

Jordan - najveći uspeh u istoriji

Iako su poraženi, Jordan je postigao svoj najveći uspeh u istoriji takmičenja. Golom Al-Naimata u 67. minutu, uspeli su da izjednače rezultat, ali to nije bilo dovoljno da stignu do titule. Ipak, ovaj rezultat predstavlja njihov najbolji plasman u istoriji, nadmašivši prethodni najbolji rezultat - četvrtfinale.

Katarski tim je demonstrirao izvanrednu formu tokom turnira, postigavši ukupno osam pogodaka, čime su potvrdili svoju dominaciju na azijskoj fudbalskoj sceni. Ova pobeda će sigurno ostati upamćena kao još jedan veliki uspeh za fudbal u Katru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading