BIZARAN NAČIN ZA PROTEST! Igrači DR Konga držali "PIŠTOLJE" uz glavu u toku HIMNE! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.02.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva scena dolazi nam sa AFCON.

BIZARAN NAČIN ZA PROTEST! Igrači DR Konga držali "PIŠTOLJE" uz glavu u toku HIMNE! (VIDEO)

Foto: printscreen/twitter.com

Kongo

Fudbaleri Obale Slonovače upravo započinju svoj polufinalni susret sa DR Kongom na Afričkom kupu nacija. 

Ipak, reflektore nije uspeo da preuzme domaći sastav, s obzirom da su igrači gostujuće ekipe na potpuno bizaran način odlučili da iskažu svoj protest protiv velikih nemira na prostorima njihove države.  

Naime, fudbaleri u plavim dresovima držali su ruke preko usta, što simboliše njihov protest protiv navodnog remećenja slobode govora, a potom su prislanjali ruke uz slepoočnice gestikulirajući pištolje. Vatreno oružje govori o konstantnoj opasnosti u kojoj se nalaze stanovnici pomenutog dela zemlje. Ovo je njihov način da pozovu na mir u zemlji. 

 

 

Što se tiče drugog polufinalnog susreta između Nigerije i Južnoafričke republike, igrači u zelenim dresovima odneli su pobedu posle mukotrpnog duela, čiji ishod se odlučio u penal završnici. 

Na kraju regularnog dela rezultat je bio 1:1, a ni dodatnih 30 minuta igre nije iznedrilo konačnog pobednika. Zbog toga se pobednik odlučivao sa bele tačke, a posle dva promašaja Mokoena i Makgopa, Nigerijci su uspešnom realizacijom Ihenača došli do teško izvojevanog trijumfa.

Finalni meč je zakazan za nedelju 11. februara od 21.00 čas  na olimpijskom stadionu Alasane Outara. Utakmica za treće mesto održaće se dan ranije od 20.00 časova u Abidjanu. 

 

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading