TEJLOR SVIFT TUŽI STUDENTA: Mesecima prati kretanje njenog PRIVATNOG AVIONA!

Autor:

Zabava

07.02.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ugrožavanja bezbednost pevačica hoće da tuži fana!

TEJLOR SVIFT TUŽI STUDENTA: Mesecima prati kretanje njenog PRIVATNOG AVIONA!

Foto: Tanjug/AP

Pevačica Tejlor Svift je nedavno stupila u pravnu bitku sa 21-godišnjim studentom Džekom Svinijem, koji prati kretanje njenog privatnog aviona i deli te informacije na platformi "X". Iako Svinij koristi javno dostupne podatke za praćenje letova slavnih ličnosti, uključujući i Sviftovu, pevačicina advokatska ekipa je poslala pismo zahtevajući prekid objavljivanja ovih informacija.

Džek Svini, student sa Univerziteta Centralne Floride, vodi stranicu @SwiftJetNextDay na kojoj redovno deli informacije o kretanju privatnih aviona poznatih ličnosti. Njegovi postovi su privukli pažnju ne samo javnosti, već i samih zvezda poput Elona Maska, koji mu je ponudio novac da prestane sa praćenjem njegovog aviona.

Republika

Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Tejlor Svift

Advokatica Kejti Rajt Moron ističe da je ponašanje studenta prouzrokovalo "nepopravljivu štetu" pevačici i njenoj porodici, te je naglasila da Sviftova oseća strah za sopstvenu sigurnost. Pismo koje je poslato studentu nagoveštava mogućnost tužbe ukoliko se praksa nastavi.


Svini, s druge strane, tvrdi da njegovo delovanje nije problematično i da je pismo koje je dobio samo taktika zastrašivanja. On ističe da nema nameru da naudi pevačici i da veruje u transparentnost i javno informisanje.

Pored praćenja kretanja aviona, Svini se takođe bavi deljenjem procena o potrošnji goriva i emisijama štetnih gasova zbog letova, ukazujući na ekološke aspekte ovakvih putovanja slavnih ličnosti.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Svift

Ova pravna bitka između Tejlor Svift i Džeka Svinija podstiče razmišljanje o granicama privatnosti slavnih ličnosti i javnom pristupu informacijama. Dok Sviftova ističe osećaj ugroženosti i traži zaštitu privatnosti, student Svinij naglašava važnost transparentnosti i informisanja javnosti o ekološkim aspektima putovanja slavnih ličnosti. Ova situacija otvara pitanje o odnosu između javnog i privatnog života poznatih ličnosti, kao i o etičnosti i ekološkim posledicama njihovih aktivnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading