OVO NEMA NIGDE: Odveo ih u osminu finala Afričkog kupa nacija i usred turnira dobio OTKAZ!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ostao bez posla.

OVO NEMA NIGDE: Odveo ih u osminu finala Afričkog kupa nacija i usred turnira dobio OTKAZ!

Foto: Tanjug/AP

Žan-Luj Gase

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače domaćin je ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, ali u grupnoj fazi nije pokazala dobre igre.

"Slonovi" su osvojili samo tri boda, zahvaljujući pobedu od 2:0 nad Gvinejom Bisau u prvom kolu. Posle toga su doživeli poraze od Nigerije (0:1) i Ekvatorijalne Gvineje (0:4).

Ipak, sistem takmičenja po kom u nokaut fazu prolaze po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje od šest trećeplasiranih, pogurao je Obalu Slonovače da se kroz iglene uši provuče do osmine finala, pošto je bila četvrta na tabeli trećeplasiranih timova.

Međutim, bez obzira na prolazak u narednu fazu, Fudbalski savez Obale Slonovače je usred turnira uručio otkaz selektoru Žanu-Luju Gaseu i njegovom pomoćniku Gislajnu Printanu.

Ugovori selektora Gasea i njegovog pomoćnika Printana raskinuti su zbog loših rezultata - naveli su iz Fudbalskog saveza Obale Slonovače.

Selekciju Obalu Slonovače će bar do kraja turnira voditi bivši reprezentativac ove zemlje Emerse Fae.

Podsetimo, za reprezentaciju Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija igra napadač Crvene zvezde Žan-Filip Kraso, koji je u prva dva meča grupne faze bio starter, dok je u trećem ušao sa klupe. Ofanzivac beogradskih crveno-belih je čak na startu takmičenja uspeo i da postigne gol.

Obala Slonovače će se u osmini finala sastati sa jednim od favorita čitavog turnira, selekcijom Senegala, a ukoliko ostvari pobedu, u četvrtfinalu bi išla na boljeg iz meča Mali - Burkina Faso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading