MILAN MAČVAN MENJA SPORT! Umesto košarkaškog, postaje predsednik FUDBALERIMA? Evo šta kaže POZNATI SRPSKI KLUB!

Autor:

Sport

16.01.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš bio bi u neobičnoj ulozi.

MILAN MAČVAN MENJA SPORT! Umesto košarkaškog, postaje predsednik FUDBALERIMA? Evo šta kaže POZNATI SRPSKI KLUB!

Foto: Srpski telegraf

Bivši košarkaš Milan Mačvan, rešio je da promeni sport, te da se okuša u fudbalskim vodama, pišu brojni domaći mediji.

I to ništa manje, nego kao predsednik fudbalskog kluba. U pitanju je posrnula Mačva, nekadašnji superligaš Srbije, koji sada nastupa u Prvoj ligi Srbiji. 

Foto: Starsport

Milan Mačvan

Navodno je u narednim danima trebao da preuzme funkciju predsednika kluba, nakon što skupštinski saziv ozvaniči odlazak predsednika Dragojla Lazića.

Međutim, uskoro je stigao demanti iz Šapca.

- Fudbalski klub Mačva demantuje informaciju koja se pojavila u medijima da je naš proslavljeni košarkaš Milan Mačvan preuzeo rukovođenje klubom. Kako smo već saopštili tokom današnjeg dana, predsednik Upravnog odbora FK „Mačva“, Dragojlo Lazić je podneo ostavku iz ličnih razloga, zbog čega je Upravni odbor izabrao radno telo kao privremeni organ upravljanja sve do održavanja Izborne skupštine kluba. Predsednik privremenog organa je Filip Pejović, a članovi Igor Ristivojević i Zoran Jovanović.Napominjemo još jednom da Milan Mačvan nema nikakve veze sa promenama. Zbog loše situacije u FK „Mačva“ kompletan Upravni odbor je osetio moralnu odgovornost da napusti klub i od danas teče rok od 30 dana do kada mora biti zakazana i održana vanredna Izborna skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo - napisali su u saopštenju.

Podsetimo, Milan Mačvan je legenda Partizana. Kada se pojavio na parketima Evrope, popularni košarkaš je zaintrigirao sve ljubitelje sporta. Bio je veliki talenat, ali problemi sa povredama onemogućili su mu da ostvari karijeru kakva mu je predviđana. 

I pored toga, nastupao je u karijeri za Partizan, Bajern iz Minhena, FMP, Makabi iz Tel Aviva, Galatasaraj, Armani i mnoge druge. Sa reprezentacijom ima jedno evropsko i dva olimpijska srebra. Takkođe je osvojio zlato na Univerzijadi 2009. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading