FIFA JE REKLA SVOJE - MESI JE PONOVO NAJBOLJI U 2023! EVO KO JE JOŠ U PRVIH 11: DOMINACIJA Mančester sitija!

Autor:

Sport

15.01.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fifa je dala svoj sud.

FIFA JE REKLA SVOJE - MESI JE PONOVO NAJBOLJI U 2023! EVO KO JE JOŠ U PRVIH 11: DOMINACIJA Mančester sitija!

Foto: fifa.com

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je najbolje u 2023. godini. Glasalo se za fudbalera, trenera, tim, golmana i gol godine, a, očekivano, najviše priznanja "pokupio" je Mančester siti koji je prošle godine osvojio skoro sve što je mogao.

Lionel Mesi izabran je za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA za 2023. godinu na ceremoniji koja je održana u Londonu.

Pored Mesija u užoj konkurenciji su bili i Erling Haland i Kilijan Embape, ali je FIFA odabrala šampiona sveta sa Argentinom i sada fudbalera Intera iz Majamija.

Ovo je Mesiju rekordan 17. put da je izabran od strane FIFA u najboljih 11 svetskog fudbala. Argentinac je bio u svakom izboru od 2007. godine, pa do sada.

Kada je reč o "Građanima", Pep Gvardiola je naravno dobio priznanje za najboljeg trenera u periodu od 19. decembra 2022. do 20. avgusta 2023. Pored Španca, u igri su bili Spaleti i Inzagi, ali se realno nije moglo očekivati da urade išta pored trenera Sitija.

Nagradu za najboljeg golmana u 2023. dobio je upravo brazilski čuvar mreže na golu Sitija Ederson.

U postavi najboljih igrača po izboru FIFpro našlo se pet njih iz Mančestera: Kevin De Brujne, Erling Haland, Bernardo Silva, Kajl Voker, Ruben Diaš i Džon Stouns.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

Pored njih, svoje mesto su dobili Kilijan Embape, Vinisijus Žunior, tu je i Leo Mesi, potom Džud Belingem i Tibo Kurtoa.

U ženskoj konkurenciji Marta je osvojila nagradu za najbolju fudbalerku 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading