VRATIO SE NAJBOLJI VEZNJAK U ISTORIJI PREMIJER LIGE: Belgijanac nakon skoro PET meseci pauze ponovo U EKIPI!

Autor:

Sport

30.12.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobre vesti za Građane.

VRATIO SE NAJBOLJI VEZNJAK U ISTORIJI PREMIJER LIGE: Belgijanac nakon skoro PET meseci pauze ponovo U EKIPI!

Foto: Tanjug/AP

Kevin De Brujne

Tužna vest pristigla je za stručni štab Mančester sitija na početku sezone u avgustu kada je potvrđeno da, verovatno najbolji igrač Građana, Kevin de Brujne, neće moći da igra fudbal sve do kraja 2023. godine, najmanje. Belgijanac je obnovio povredu tetive, ali je uspeo, kao što to radi protivničkim igračima na terenu, da nadmudri svoje telo i vrati se brže nego što je očekivano.

Šest meseci nakon povrede tetive, "mađioničar" De Brujne je ponovo u ekipi i spreman je da pomogne Građanima i vrati tim u formu na kakvu su navijači navikli. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Povređen De Brujne

Iako bez važnog veznjaka, Siti je uspevao da "gura" sezonu sve do prethodnih nekoliko kola, kada se u Premijer ligi videlo da im De Brujne i te kako nedostaje. Imali su niz od pet mečeva od kojih su samo jednom izašli kao pobednici, pa ih je to u velikoj meri sputalo u trci za šampionsku titulu. Ipak, znamo svi da je to bio slučaj i prethodnih godina, te ekipu Pepa Gvardiole nikako ne smemo otpisati.

Belgijanac današnji meč Premijer lige protiv Šefild junajteda počinje na klupi za rezervne igrače, a videćemo hoće li mu španski stručnjak ukazati šansu na terenu.

Jedan od najboljih fudbalera na svetu poslednjih godina otkrio je da je Gvardiola upravo to predvideo kada mu je dao "injekciju" samopouzdanja po dolasku u Mančester.

Prvi put kada smo razgovarali bilo je to 2016. godine kada sam se kasnije vratio sa Evropskog prvenstva. Sećam se da mi je rekao: „Ti možeš da budeš stvarno dobar fudbaler, među ćetiri najbolja na svetu“, rekao je De Brujne, pa potom nastavio:
Rekao sam: „Vau, u redu“. To mi je dalo samopouzdanja da nastavim dalje. Imamo zaista dobar odnos. Ponekad je izuzetno emotivan kada je fudbal u pitanju, a mislim da to svi ne vide, zaključio je Belgijanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading