DA LI JE NEGODOVANJE BILO OPRAVDANO?: FA pokrenula postupak protiv Sitija

Autor:

Sport

04.12.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudna odluka Sajmona Hupera prethodila je svemu

DA LI JE NEGODOVANJE BILO OPRAVDANO?: FA pokrenula postupak protiv Sitija

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska asocijacija je u ponedeljak potvrdila da je protiv Mančester sitija pokrenut postupak zato što klub nije uspeo da kontroliše igrače koji su u nedelju, posle meča sa Totenhemom, okružili glavnog sudiju utakmice, protestujući zbog njegove odluke u finišu meča.

Izuzetno uzbudljiv meč viđen je na Etihadu. Hjong Min Son je u ranoj fazi meča doneo prednost Totenhemu, ali je samo dva minuta kasnije istu anulirao autogolom na drugoj strani. Siti je do kraja poluvremena preokrenuo na 2:1 posle prelepog gola Fodena, ali je londonski klub još jednom došao do poravnanja rezultata u drugom delu preko Đovanija Lo Selsa. Treći put na meču poveo je Siti pogotkom rezerviste Džeka Griliša, ali se tim Angea Postekoglua ni tada nije predao već i ovog puta poravnao preko Dejana Kuluševskog u 90. minutu na 3:3.

Pri tom rezultatu, u dubokoj nadoknadi vremena, Erling Haland je pod faulom uspeo da se izdigne i doda loptu do Džeka Griliša koji je bio na pritivničkoj polovini i u veoma izglednoj šansi da izađe jedan na jedan pred Vikarija, ali je sudija Sajmon Huper posle kratkog razmišljanja ipak prekinuo igru i dosudio slobodan udarac.

Besni su bili igrači Sitija, pa su žestoko protestvovali kod Hupera koga su opkolili na terenu zbog diskutabilne odluke.

Usledili su i "mimovi" na račun, pre svih, Erlinga Halanda.

 

 

- Mančester siti optužen je za kršenje pravila E20.1 Fudbalske asocijacije. Tokom 94. minuta utakmice, klub je propstio da osigura da njegovi igrači ne krše pravila neprimerenog ponašanja - naveli su iz FA.

- Sledeće pitanje. Neću imati komentar kao Mikel Arteta. Teško nam je kada vidimo snimak. sudija je rešio da dune u pištaljku nakon što je već pokazao ’prednost’. Posle dodavanja – zvižduk, ne razumem taj postupak - rekao je Gvardiola na konferenciji za medije posle utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading