GVARDIOLA: De Brujne se vraća u januaru? Srećna Nova godina svima

Autor:

Sport

27.11.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pep Gvardiola odgovarao je na pitanja medija pred duel sa Lajpcigom

GVARDIOLA: De Brujne se vraća u januaru? Srećna Nova godina svima

Foto: Tanjug/AP

Mančester Siti i Lajpcig sastaće se u petom kolu Lige šampiona u utorak od 21 čas, a konferencija za medije pred duel obilovala je pitanjima nevezanim za taj susret, s obzirom da su obe ekipe već obezbedile plasman u narednu fazu takmičenja.

Engleskom timu ovaj meč može značiti kao potvrda prvog mesta u grupi G, dok Lajpcig vreba svoju šansu da iznenadi aktuelnog evropskog šampiona.

Mnogo fokusa su tamošnji mediji stavili na Kevina de Brujnea posle čije povrede je bilo mnogo spekulacija o "propasti" sezone Sitija, međutim, "Građani" su se do pre dva dana nalazio na prvoj poziciji Premijer Lige, kao i Lige šampiona, pa se može zaključiti da je Gvardiola "posložio kockice" i bez Belgijanca.

Republika

Foto: Starsport

Kevin de Brujne

 

- Ako je rekao da se vraća u januaru, onda u januaru. Voleo bih da sam ga imao na raspolaganju više ove sezone. Ali, ukoliko bude tako, onda srećna Nova godina svima, rekao je Pep.

Potom je i odgovorio na pitanje da li misli da će mu prijati višemesečna pauza.

- Ne bih rekao. Verujem da bi voleo da je mogao da bude sa nama. On nije više mlad igrač i vreme leti, nažalost povreda se dogodila i mora dobro da se zaleči. Ne očekujemo da sve bude savršeno nakon nedelju dana od povratka. Korak po korak, moraćemo sa njim ispočetka, sa klupe. Kevin je uvek moćno oružje, nastavio je Gvardiola.

Dobio je Španac i pitanje o ostanku na klupi Sitija, sa kojim ima ugovor do leta 2025. godine.

Neću odgovoriti na to pitanje. Naravno, mogu sutra da odem. Godinu dana je dug period u fudbalu. Došao sam ovde sa dugom kosom, a pogledajte šta se desilo. Zadržao bih tim koji je osvojio 100 bodova u Premijer ligi večno, rekao je trener "Građana", a potom i prokomentarisao dosadašnji tok sezone.

Jedina utakmica u kojoj smo primili mnogo golova i dozvolili preveliki broj prilika bila je ona protiv Čelsija. Sve ostalo je vrlo slično kao i prošle sezone. Na poslednjem meču protiv Liverpula smo primili gol iz dva udarca u okvir. Nismo na prvoj poziciji Premijer lige, ali sam zadovoljan. Ne bih pričao da nisam zadovoljan - zaključio je Pep.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading