GVARDIOLA BEZ PRVE ZVEZDE TIMA: Haland neizvestan sa Svetsko klupsko prvenstvo!

Autor:

Sport

15.12.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norveški napadač će ipak morati da sačeka povratak na teren.

GVARDIOLA BEZ PRVE ZVEZDE TIMA: Haland neizvestan sa Svetsko klupsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland, možda će biti prinuđen da posmatra Svetsko klupsko prvenstvo od kuće. Naime, udarna igla aktuelnog šampiona Evrope i dalje ima problema sa stopalom i sigurno neće nastupati u sledećem kolu Premijer lige protiv Kristal Palasa.

Povodom Halandove povrede govorio je Pep Gvardiola, trener prošlogišnjeg osvajača engleskog prvenstva. 

- Danas je došao u klub, doktori će obaviti novi pregled, pa ćemo videti. Bio je na terapiji. Nadam se da će putovati sa nama u Saudijsku Arabiju. Mislim da neće biti spreman da igra protiv Kristal Palasa. Nije u pitanju prelom, već jak udarac koji dobio u stopalo. Doktori kažu da moramo da pratimo situaciju dan za dan ili nedelju za nedelju i da vidimo kako će se osećati - izjavio je španski stručnjak.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland u dresu Mančester sitija

Podsetimo, Haland je ove sezone prvi put propustio meč protiv Lutona. Nakon toga je norveški napadač preskočio i utakmicu u Beogradu protiv Crvene zvezde, na kojoj je Mančester siti trijumfovao 2:3. 

Prvi meč Svetskog klupskog prvenstva “građane” čeka 19. decembra protiv japanske Urave, a finale će se igrati u Džedi 22. decembra.

Mančester siti se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji u Premijer ligi sa 33 boda, a Haland je  najbolji strelac pomenutog takmičenja sa 14 golova u 15 nastupa za englesku ekipu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading