NEMAČKA U SUZAMA! Sahranjen Franc Bekenbauer!

Autor:

Sport

12.01.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po mnogima jedan od najboljih fudbalera svih vremena sahranjen je u porodičnoj grobnici.

NEMAČKA U SUZAMA! Sahranjen Franc Bekenbauer!

Foto: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer sahranjen je u petak u Minhenu, nakon što je preminuo 7. januara u 79. godini života.

Bekenbauer je sahranjen u porodičnoj grobnici, na mestu gde počivaju njegovi roditelji Franc i Antoni, dijagonalno od groba njegovog sina Štefana koji je preminuo 2015. godine.

Nemački mediji pišu da je sahrana prošla u krugu uže porodice, kao i da su snage bezbednosti čuvale njegov grob. Povorka je krenula malo pre 12 časova, a kovčeg je bio ukrašen ružama svih boja.

 

 

Čuveni Kajzer imao je Alchajmerovu bolest i problem sa demencijom, te je njegovo zdravstveno stanje već duže vreme bilo loše.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih imena koje je fudbal imao, prvi je i kao igrač i selektor osvojio Svetsko prvenstvo, bio je i osvajač šampionata Evrope, dok je sa Bajernom više puta uzimao Bundesligu i Ligu šampiona. Takođe, prvak Nemačke bio je i sa HSV-om.

Poslednji put je viđen u januaru ove godine, a nakon što se nije pojavio u julu na proslavi 33 godine od osvajanja titule prvaka sveta, počele su kružiti glasine da je teško bolestan, što se nažalost obistinilo.

Po mnogima jedan od najboljih fudbalera u istoriji imao je velikih zdravstvenih problema. Nedavno je njegov brat Valter, otkrio da legendarni "Kajzer Franc" ima Alchajmerovu bolest, koja se u međuvremenu znatno pogoršala, pa je preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading