ČIJI POTEZ JE ISPRAVAN? Partizan se oprostio od Bekenbauera, Zvezdi ne pada na pamet!

Autor: P. Z.

Sport

09.01.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Nemac je preminuo u 79. godini.

ČIJI POTEZ JE ISPRAVAN? Partizan se oprostio od Bekenbauera, Zvezdi ne pada na pamet!

Foto: Starsport/Tanjug/AP/Ilustracija

Franc Bekenbauer između večitih rivala

Fudbalski svet je u ponedeljak, 8. januara 2024. godine, ostao bez jedne od svojih najvećih legendi, pošto je iz Nemačke stigla vest da je preminuo Franc Bekenbauer.

Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala ostavio je dubok trag u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, pa se od njega opraštaju klubovi širom planete.

Među njima se našao i Partizan.

Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima - piše u objavi "parnog valjka" na Tviteru.

Sa druge strane, od Bekenbauera se nije oprostila Crvena zvezda, iako je njegov sin svojevremeno bio na probi na Marakani.

Podsetimo, legendarni Kajzer bio je najuspešniji nemački fudbaler, a prvi je i koji je odigrao više od 100 utakmica za nacionalni tim. Čuveni defanzivac je osvojio Svetsko prvenstvo 1974. godine kao igrač, a zatim i kao trener 1990. na klupi "pancera".

Dva puta proglašen je evropskim fudbalerom godine i nastupao je na tri Mundijala i dva Evropska prvenstva.

Bekenbauer je jeda od trojice fudbalskih asova koji su osvojili Svetsko prvenstvo kao igrač i kao trener, zajedno sa Francuzom Didijeom Dešanom i Brazilcem Mariom Zagalom, koji je takođe umro pre nekoliko dana.

Kao igrač, Bekenbauer je nastupao samo za tri kluba. Dres minhenskog Bajerna nosio je 13 godina (427 utakmica, 60 golova), a igrao je i za HSV (od 1980. do 1982.) i u dva navrata za Njujork Kosmos (1977-1980 i od 1983.) u kome je završio blistavu karijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading