ZA SINA FRANCA BEKENBAUERA U ZVEZDI NIJE BILO MESTA: Džaja otkriva koji je igrač 1990. MORAO DA IGRA PRE NJEGA!

Autor: V. Zogović

Sport

08.01.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stefan nije bio netalentovan, njegov otac je razumeo sve"

ZA SINA FRANCA BEKENBAUERA U ZVEZDI NIJE BILO MESTA: Džaja otkriva koji je igrač 1990. MORAO DA IGRA PRE NJEGA!

Foto: www.profimedia.rs

 

Franc Bekenbauer preminuo je u nedelju, a ljubiteljima ovdašnjeg fudbala nije promaklo da je njegov sin, Stefan, svojevremeno bio na probi u Crvenoj zvezdi.

Bila je to najslavnija generacija crveno-belih koja je pokorila Evropu i svet, pa je stoga u startnih 11 bilo mesta samo za - kvalitet. 

Doduše, Stefan nije bio loš, ali je prednost imao drugi fudbaler. To je u razgovoru za Republiku ekskluzivno otkrio tvorac slavne generacije iz Barija i Tokija, aktuelni predsednik FSS, Dragan Džajić.

Foto: Starsport

Džajić

Bekenbauer junior, koji je nažalost preminuo u 46. godini 2015, na probi na Marakani bio je 1990. godine.

- Bio je kod nas i uopšte nije bio netalentovan. Naprotiv! Međutim, mi smo tada doveli Miodraga Belodedića iz Steaue. Ja sam o tome pričao sa Francom Bekenbauerom. Pričali smo o tome. Sećam se bila to neka utakmica u Marselju. Ja sam mu rekao za sina Stefana kako stoje stvari, da je talentovan, da bi bilo glupo da provodi vreme na klupi, pošto je naš izbor bio Mile Belodedić. Samo to je bio razlog. Franc je razumeo, nije se ljutio, znao je za Belodedića koliko je dobar igrač i to nema šta da se priča. Meni je bilo drago što je on izabrao baš Zvezdu i što je hteo da igra u Zvezdi, a sigurno se konsultovao sa ocem. Da nije došao Belodedić verovatno bi potpisali ugovor s njim jer on je u tom trenutku bio veliko ime i mamac za publiku - otkriva Džaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading