EKSKLUZIVNO! DŽAJA O SMRTI BEKENBAUERA: Fudbalski gospodin kao on se više nikada neće roditi!

Autor: V. Zogović

Sport

08.01.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda srpskog fudbala o preminulom kolegi.

EKSKLUZIVNO! DŽAJA O SMRTI BEKENBAUERA: Fudbalski gospodin kao on se više nikada neće roditi!

Foto: e-stock/M. RODIĆ

Franc Bekenbauer preminuo je u nedelju, a reakcije na smrt najslavnijeg nemačkog fudbalera stižu sa svih strana.

Za portal Republika oglasio se i Dragan Džajić, legenda srpskog fudbala i aktuelni predsednik FSS. Džaja je biranim rečima govorio o preminulom kolegi fudbaleru.

- Bio je strašan dasa i gospodin u kopačkama. Bio je stvoren za tu njegovu ulogu. Veliki igrač, tako se i ponašao, velika figura, ma izvanredan igrač. Mislim da se takav fudbaler, sa takvim autoritetom, neće pojaviti nikada više u Evropi i svetu. Veliko poštovanje prema njemu. Zaista je bio specifičan, posebna figura, ličnost... - kaže Dragan Džajić, koji je protiv Bekenbauera, kasnije prvaka sveta s Nemačkom, igrao u dresu Jugoslavije na Mundijalu 1976. u okviru grupne faze: 

- Bio je kapiten i bilo je teško igrati protiv njega. Ranije smo ja i on igrali u timu sveta, tada smo se upoznali, bilo je to 1966. Tada je svima poklonio neke adidas torbe, bio u igračkom zamahu, jako pristojan. Kasnije je, naravno, napravio veliku karijeru. Bio je čovek autoriteta, to je prosto neverovatno. Ponavljam, gospodin u kopačkama! Odlično sam ga poznavao, bili smo u dobrim odnosima.

Foto: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Bekenbauer

Priseća se i poslednjeg susreta s popularnim Kajzer Francom.

- Bilo je to na utakmici između Mančester sitija i Bajerna u Minhenu. Videli smo se slučano, pre utakmice, u hotelu. On je sedeo sa nekim svojim društvom, a ja sa svojim. Tada je izgledao dobro, nije slutilo na neku bolest. Ali, kasnije sam čuo da se razboleo, nisam verovao da će umerti. Tuga! - dodaje najbolji srpski fudbaler u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Solo

08.01.2024 23:41

I Dzajic treba da da ostavku jer je unistio Srpski Futbal korupcijom,kriminalom i prodajom nasih najmladjih igraca inostranim klubovima gde smo se srozali na "Poljance Ligu" i jedino nam ostalo da stvaramo reprezentaciju od stranaca..Sramota bre toliko godina i nista nisu pipnuli niti promenili..