PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sad mi recite ko je OVDE LUD! Selektor posavetovao mladog Nedeljkovića!

Autor:

Sport

27.12.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije govorio je o našim klubovima u Evropi.

PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sad mi recite ko je OVDE LUD! Selektor posavetovao mladog Nedeljkovića!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno proživljava prave slavljeničke dane, a nesumnjivo je da lovorov venac pripada selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. Prekaljeni strateg je uspeo da našu reprezentaciju odvede na Svetsko prvenstvo u Kataru, a onda da još više pomeri granicu tako što je Srbiju prvi put kao samostalnu državu odveo na Evropski šampionat. 

I pored toga, kritike na račun selektora postoje. Kažu da Srbiji nedostaje sigurnost u odbrani, te da smo imali najlakšu kvalifikacionu grupu u istoriji. Ono što Piksiju svakako ne fali je kredibilitet sa kojim može da istupi pred javnost i otvoreno se požali na neuspehe klubova u Evropi. Upravo time se objašnjava nedostatak igrača iz domaćeg prvenstva u A timu.  

- Superliga je jedno. Evropa je nešto drugo. Pa, naši klubovi su u evropskim takmičenjima imali 25 poraza, dva nerešena i samo jednu pobedu. Od 28 utakmica. O čemu mi pričamo? A, ta Evropa te čeka isto i na reprezentativnom nivou. I sad mi recite ko je ovde lud? Ti rezultati pokazuju. Prema tome, da bi igrao prestižno takmičenje, potrebno je nešto više. Da bi bio član A tima Srbije potrebno je mnogo više - izjavio je Stojković za Sportal.

Republika

Foto: Vlada LUKIĆ

Dragan Stojković Piksi

Posle je govorio o Kosti Nedeljkoviću, koji je svoj pozamašni potencijal pokazao u dresu Crvene zvezde ove jeseni. 

- Mali samo treba da nastavi da igra ovako. I nek se ne brine. Ima tu ko prati i ko gleda. Na kraju – ja odlučujem. Prema tome, mač je u mojim rukama. Samo neka radi i nek se ne obazire na pisanje medija. I da ga mnogo ne tapšu po ramenu. Ti što ga tapšu, sutra će da ga gurnu malo nizbrdo. To je tako. Ali, samo on neka nastavi da igra ovako i nek ne brine -istakao je verovatno najbolji selektor naše reprezentacije u ovom veku . 

Srbiju očekuju dve prijateljske utakmice. Prva će biti sa Rusijom martu 2024. godine, dok će naredna biti protiv Kipra. Oba meča, reprezentacija Srbije će odigrati u gostima, a ostaju još dve neodređene pripremne utakmice, koje će fudbaleri odigrati pre nego što krenu putem Nemačke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading