NAVIJAČI BOHEMIJANSA ODALI POČAST STRADALIMA U STRAVIČNOM DOGAĐAJU: Češka zavijena u CRNO

Autor:

Sport

23.12.2023

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična dešavanja u Pragu...

NAVIJAČI BOHEMIJANSA ODALI POČAST STRADALIMA U STRAVIČNOM DOGAĐAJU: Češka zavijena u CRNO

Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Češka je danas zavijena u crno, budući da je na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta došlo do masovne pucnjave u kojoj ima žrtava i povređenih.

Tim povodom, u tamošnjoj zemlji je proglašen Dan žalosti, a ljudi širom češke prestonice izašli su na ulice kako bi upalili sveće i položili cveće u čast stradalima u tragičnom događaju.

Među njima su se našli i navijači Bohemijansa, koji su izašli na ulicu, i posebnom parolom odali počast žrtvama.

- Saučešće robini poginulih. Narode češki, ostani snažan - stajalo je na paroli, uz žečku zastavu.

Preteći mejl je pre počinjenog zločina pristigao na adresu ovog fakulteta, a još jedan sličan dobili su i zaposleni u Školi za umetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta.

- Ostanite na mestu, ne idite nigde. Ako ste u kancelarijama, zaključajte ih i postavite nameštaj ispred vrata. Ugasite svetla, strelac je verovatno na četvrtom spratu zgrade na trgu Jana Palaha - navodi se u mejlu.

Podsetimo, ubica iz Praga koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 17 osoba, a ranio najmanje 24, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

Prema policijskom izvoru ubica je bio Čeh, student istorije sa psihičkim problemima. Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije eksplodirala.

On je nakon zločina počinio samoubistvo tako što je pucao u sebe, a onda pao sa zgrade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading