ZVEZDIN STAV O SUPERLIGI BOGATIH JE JASAN! Terzić IZRIČIT!

Autor:

Sport

21.12.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije su ipak, čini se, bile netačne.

ZVEZDIN STAV O SUPERLIGI BOGATIH JE JASAN! Terzić IZRIČIT!

Foto: Republika.rs

Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde prepustili su prvo mesto na tabeli Superlige Srbije i titulu jesenjeg prvaka ekipi Partizana, pošto su u poslednjem meču u 2023. godini poraženi na 171. večitom derbiju.

To je bila samo kap koja je prelila čašu posle nezadovoljavajuće polusezone, pa je Baraku Baharu uručen otkaz.

Tim povodom je generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić sazvao konferenciju za medije, na kojoj se obratio javnosti.

Pored mnogobrojnih tema, Terzić je prokomentarisao i novu informaciju vezanu za Superligu bogatih koja je danas osvanula.

Evropski sud pravde u Luksemburgu doneo je odluku oko spora između Superlige i UEFA i FIFA, a ona je u korist Superlige, koja je dobila zeleno svetlo da može da se osnuje i igra kao takmičenje najbogatijih klubova.

 

 

Ranije danas, izašla je informacija da je upravo Zvezda jedan od klubova koji je pred učešćem u Superligi, međutim, Zvezdan Terzić je ovom izjavom sve demantovao.

Video sam odluku suda. Stav Zvezde je jasan, mi ne želimo ništa da radimo što nije u skladu sa UEFA. Imamo sjajne odnose i želimo da ih održavamo. To je jedini pravi sportski model. Ovo što praktikuje UEFA. Do kraja ostajemo uz UEFA, ne zanima nas Superliga, jasan je bio prvi čovek Crvene zvezde.

Ovako je danas izgledalo obrazloženje suda u Luksemburgu.

- Pravila FIFA i UEFA, koje nalažu da svaki projekat o novom fudbalskom takmičenju, kakva je i Superliga, mora da dobije njihovu autorizaciju, i koja pod pretnjom sankcija zabranjuju klubovima i igračima da u njima učestvuju, jesu nelegalne - naveo je sud u Luksemburgu u obrazloženju odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading