SUROVO POREĐENJE: Bahar VS Milojević! Izraelac za nekoliko meseci doživeo isti broj superligaških poraza koliko i Srbin za dve i po godine!

Autor: P. Z.

Sport

21.12.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde neće plakati za Barakom.

SUROVO POREĐENJE: Bahar VS Milojević! Izraelac za nekoliko meseci doživeo isti broj superligaških poraza koliko i Srbin za dve i po godine!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Barak Bahar i Vladan Milojević

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da 2023. godinu završe na čelu tabele Superlige Srbije, pošto su u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata poraženi od Partizana.

To je bila samo kap koja je prelila čašu posle nezadovoljavajuće polusezone, pa je Baraku Baharu uručen otkaz.

Naslednik izraelskog stručnjaka biće ljubimac delija Vladan Milojević, koji je pre šest i po godina prvi put stigao na Marakanu i za 30 meseci mandata ispisao svoje ime zlatnim slovima u istoriju beogradskog velikana.

Što se navijača crveno-belih tiče, Vladan Milojević i Barak Bahar su neuporedivi, ali ćemo mi svakako uporediti njihove brojke koje su ostvarili na stadionu "Rajko Mitić".

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Vladan Milojević pokazuje crveni karton Baraku Baharu

Milojević je u Zvezdi proveo dve i po godine i za to vreme je ekipu vodio na 149 utakmica, na kojima je upisao 107 pobeda, 24 remija i 18 poraza, uz gol-razliku 328:127. Sa druge strane, Bahar je na klupi crveno-belih sedeo 27 puta, pobedivši u 17 navrata, uz dve nerešene i osam izgubljenih utakmica, a sve to sa gol-razlikom 65:33.

Što se međunarodnih utakmica tiče, Milojević je Zvezdu vodio na 44 takva meča, uz skor od 16 trijumfa, 15 remija i 13 poraza, sa gol-razlikom 56:66. Na drugoj strani je Bahar imao šest evropskih mečeva u Zvezdi, a nije ostvario nijednu pobedu i pored pet poraza je uspeo da izvuče samo jedan remi, uz gol razliku 7:15.

Što se tiče večitih derbija, koji su navijačima Crvene zvezde možda i najznačajniji, Milojević je osam puta vodio tim protiv Partizana, a Bahar jednom. Srpski stručnjak je tu upisao po dve pobede i poraza, kao i četiri remija, uz gol-razliku 7:8, a Baharov jedini derbi je završen pobedom crno-belih od 2:1.

Najveća razlika je generalno viđena u Superligi Srbije, gde je Milojević u proseku osvajao 2,73 boda po meču, a Bahar 2,42. Interesantno je da su obojica doživela po tri poraza, ali da je Baraku za to bilo potrebno 19 mečeva, a Vladanu čak 94.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading