SLEDI NAM NAJDUŽA NOĆ U GODINI - MAGIČNA ZA SVE: Kada večeras legnete postoji šansa da vam se SVAKA želja ispuni, ali uradite OVO

Autor: N.J.

Lifestyle

21.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno će uneti mir u vašu dušu i pomoći da se želje ostvare.

SLEDI NAM NAJDUŽA NOĆ U GODINI - MAGIČNA ZA SVE: Kada večeras legnete postoji šansa da vam se SVAKA želja ispuni, ali uradite OVO

Foto: Shutterstock

U petak, 22. decembra počinje zima. Dan će danas trajati sedam sati i 49 minuta, dok će najduža noć ove godine trajati 16 sati i 11 minuta. Prema metereološkom kriterijumu ona je počela 1. decembra 2023. godine.

Zima i Sunce

Zimski solsticij je trenutak kada je Sunce najbliže Zemlji, ali emituje najmanje sunčevih zrakova. To je najkraći dan u godini, a obeležava početak zime na severnoj hemisferi i leta na južnoj hemisferi. Ova pojava dolazi zbog položaja Severnog pola u odnosu na Sunce.


Značenje naziva "zimski solsticij"

Naziv zimski solsticij potiče od latinske reči "solstitium", što u prevodu znači mirovanje Sunca. Tokom ovog trenutka, Sunce deluje kao da se ne pomera, što dodatno objašnjava poreklo naziva. Zimski solsticij je deo mnogih kultura i tradicionalno se slavi širom sveta. Ova pojava ima značajno mesto u mnogim narodnim običajima i verovanjima, uključujući i hrišćansku kulturu. U mnogim zajednicama, zimski solsticij je vreme za okupljanje, proslave i tradicionalne obrede koji simbolišu prelazak iz jednog godišnjeg doba u drugo. Ovo je vreme kada se neguju stari običaji i verovanja, a zajednice se okupljaju kako bi obeležile ovaj važan trenutak u godini.

Foto: shutterstock

Smatra se da je ova noć idealna za zamišljanja, verovanja, analizu onoga što zaista i želite da vam se ispuni

Period kada se sve želje ostvare

Veruje se da je ova noć posebna i drugačija. Smatra se da je idealna za zamišljanja, verovanja, analizu onoga što zaista i želite da vam se ispuni. Zato, večeras pre nego što legnete u krevet dobro razmislite o svom životu i onome što vas muči. Bitno je da precizno definišete u vašoj glavi šta vam je bitno. Kada ste legli u svoj krevet, zatvorite oči i zamislite želju što preciznije. Odnosno, ako na primer želite novi automobil, nemojte to samo tek tako pomisliti. Precizno definišite kakvo prevozno sredstvo želite i kada biste voleli da vam se to ostvari. Potom se skoncentrišite i zamislite kako ga imate. Osetićete kako vas je preplavio talas zadovoljstva i sreće. Bitno je da nešto jako želite kako bi vam se i ostvarilo.

Ovo je vreme kada je moguće da svaka osoba doživi poboljašnje zato dajte sebi nekoliko minuta i razmislite o onome što vam je stvarno bitno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading