TERZIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bahar će i dalje primati platu! Milojević je novi trener! Dragović, Šerif i biseri ostaju u Crvenoj zvezdi!

Autor: P. Z.

Sport

21.12.2023

12:55 >> 13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor šampiona Srbije pričao o raznim temama na konferenciji za medije.

TERZIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bahar će i dalje primati platu! Milojević je novi trener! Dragović, Šerif i biseri ostaju u Crvenoj zvezdi!

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde prepustili su prvo mesto na tabeli Superlige Srbije i titulu jesenjeg prvaka ekipi Partizana, pošto su u poslednjem meču u 2023. godini poraženi na 171. večitom derbiju.

To je bila samo kap koja je prelila čašu posle nezadovoljavajuće polusezone, pa je Baraku Baharu uručen otkaz.

Tim povodom je generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić sazvao konferenciju za medije, na kojoj se obratio javnosti.

Tok konferencije:

Kraj!

- Dragović ne može da ide nigde! Ima ugovor do juna sledeće godine, on je naš vođa i kapiten.

- Imamo ozbiljne ponude i razgovore za Ivanića, Krasoa, Bukarija, Olajinku i Stamenića. Međutim, neće otići niko čiji bi odlazak ugrozio osvajanje šampionske titule.

- Mnogo smo investirali, nismo potrošli pare kao što zlonamernici pričaju, mi smo investirali novac. Sve je ovo dugogodišnji strateški plan. Mijatovića nisu donele rode, već je došao kao produkt ozbiljnog omladinskog sistema. Nas ta škola košta četiri miliona evra da bi se pojavili Mijatović, Lučić, Maksimović... masa bisera koji imaju ozbiljnu tržišnu vrednost u Evropu.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

- Mijatović i Nedeljković nisu na prodaju! Od njih ćemo u nekom narednom periodu imati velike prihode, ali za sada ostaju na Marakani!

- Miloje je sigurno bolji i iskusniji trener u odnosu na 2017. godinu. Od njega očekujemo mnogo, on je dokazao od 2017. do 2019. da pravi rezultat sa manje kvaliteta na terenu, nego što danas ima na raspolaganju. Milojević mora da bude šampion Srbije, moramo da budemo konkurentni u Evropi. Naravno, pred njim je zadatak afirmacija mladih igrača. Ono što je Bahar uradio dobro, a očekujem da Milojević nastavi, u Ligi šampiona smo imali po pet bonus igrača.

- Glazer ostaje u Zvezdi, a Borjan je na pozjamici u Slovanu. Da li ćemo ga vratiti već u januaru, zavisi od Vladana Milojevića.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan i Aleksandar Katai

- Imamo ozbiljne razgovore oko Đige i to će biti visok transfer, od strane francuskih klubova. Povredio se i nije igrao u derbiju, ali ima ozbiljnu perspektivu.

Video sam odluku suda. Stav Zvezde je jasan, mi ne želimo ništa da radimo što nije u skladu sa UEFA. Imamo sjajne odnose i želimo da održavamo. To je jedini pravi sportski model. Ovo što praktikuje UEFA. Do kraja ostajemo uz UEFA, ne zanima nas Superliga.

- Deset godina sam u Zvezdi, a i dalje svakog dana učim. Prepliće se mnogo interesa, Zvezdu stvarno treba razumeti da bi je vodio. Bahar je zavoleo Zvezdu, grad Beograd, iskreno mi je žao što nismo nastavili saradnju. Bio je projekat, ali desilo se što se desilo. Prihvatio je dostojanstveno, u skladu sa njegovim ljudskim vrednostima. Priče kako se obezbedio ugovorima, to su prazne priče, ne želi novac koji nije zaradio. Brzo će naći novi klub, a dok ne dođe, Zvezda će ga plaćati redovno.

- Baraka smo pratili od utakmice protiv Olimpijakosa kada je demolirao Oly u Atini sa 0:4. To je bio model kako Zvezda želi da izgleda u Evropi. Moderno, hrabro, a posle toga je eliminisao i Zvezdu.

- Gledaćemo da rasteretimo budžet, da neki igrači napuste klub u januaru. Mnogo je bilo nezadovoljnih igrača u svlačionici jer nije igralo. Baharu nije bilo lako da "hendluje" to. Nadam se da ćemo u januaru rasteretiti igrački kadar.

- Šerif Ndiaje ostaje u Zvezdi, bar do juna. Po FIFA pravilima ni ne može da zaigra za još jedan klub ove sezone, jer je već igrao za Zvezdu i Adanu.

- Da je Bahar juče pobedio Partizan, naravno da bismo nastavili saradnju.

- Jeste, Vladan Milojević je jedini kandidat! Sve ide u tom pravcu da će on sutra biti promovisan!

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Zvezda je bila klub pred raspadom, bankrotom, 2014. godine. Predlagalo se da se ode u stečaj, tako da, imam nekada osećaj kao da su se neki probudili iz zimskog sna, pa kažu "Endiaje". A ja im odgovorim sedam titula, 260 miliona prihoda, stabilnost, uspešan prolazak UEFA monitoringa... Vrednost igrača od 72 miliona, i za to sam zaslužan. Kao što sam kriv za neuspeh.

- Želim da preuzmem krivicu, ja sam birao moje saradnike, tako je i u slučaju Bahara. Prihvatam krivicu zbog svega što se desilo u klubu. To sam vam i rekao. Ne verujem da je to izgovorio nijedan generalni direktor na svetu. Prvi put kada Zvezda ne bude šampion, podneću ostavku. Nešto nije funkcionisalo u prvom delu sezone i preuzeću odgovornost.

- Novi trener će biti promovisan sutra u 13 časova!

- Treba da čestitamo i Jang bojsu i Partizanu. Da smo materijalizovali šanse, Zvezda bi u Ligi šampiona završila kao trećeplasirani tim i to smo planirali. Da smo juče pobedili u derbiju, gde smo bili apsolutni favoriti,... Nažalost, nismo pobedili. Da jesmo bili bismo jesenji šampioni sa pet bodova više. Zbog te dve utakmice možemo da okarakterišemo jesen kao neuspešnu. Bahar kao svestan, korektan i pošten čovek sagledava stvari i rekao je da treba da se raziđemo. Ja sam njemu letos rekao da će mu u Zvezdi sve dati osim vremena. Zvezda nije tim koji menja tim na svaka dva meseca. Želeli smo, podržavali, ali postoje crvene linije preko kojih ne može da se pređe. Interes Zvezde je iznad svakog pojedinačnog interesa.

Želim da prekinem sve spekulacije da će advokati imati pune ruke posla, da se zaštitio ugovorom, da moramo da platimo penale. Ugovor je jasan, bio je potpisan na tri godine. On će imati pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. Nije čovek koji želi pare koje nije zaradio. Čim nađe novi posao, prestaćemo da ga isplaćujemo.

Republika

Foto: Starsport

Barak Bahar

Pre svega, na početku izlaganja hoću da kažem da nismo ispunili ciljeve koje smo zacrtali i ovom prilikom želim da se izvinim zvezdaškoj javnosti, jer smo i mi očekivali više. Epilog svega je rastanak i raskid ugovora sa Baharom, to tako biva u fudbalu, takav je posao. Kada nema posao, prvi strada trener. Želim da mu se zahvalim, uradio je mnogo dobrih stvari, kvalitetnih stvari - započeo je Terzić.

13.02 - Terzić je izašao pred novinare.

12.55 - Dobro došli na Republikin lajv blog konferencije za medije generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Zoco Mali

21.12.2023 13:18

Terzicu jedi g***a .Tebi je mesto u zatvoru.

Dejan

21.12.2023 23:18

Hoces mu je ti davati iz dzepa. Nesposobnjakovicu jedan.