ANĐUŠIĆ NAJAVLJUJE SKALP U MADRIDU: Timskom odbranom stižemo do pobede!

Autor:

Sport

21.12.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Partizana pokušaće da "ukradu" brejk u Madridu i nastave dobre partije.

ANĐUŠIĆ NAJAVLJUJE SKALP U MADRIDU: Timskom odbranom stižemo do pobede!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana gostovaće Realu iz Madrida večeras (20.45) u okviru 16. runde najelitnijeg evropskog takmičenja. Crno-beli se nalaze u dobroj formi i uspeli su da vežu čak pet trijumfa u nizu. Ipak, večeras će pred sobom imati najkrupniji zalogaj, prvoplasiranu ekipu Evrolige koja je ove sezone upisala samo jedan poraz. 

U susret duelu je govorio Danilo Anđušić, košarkaš Partizana. 

- Verujem da ćemo imati energije i da ćemo biti motivisani jer igramo protiv trenutno verovatno najbolje ekipe u Evropi, koja igra najbolju košarku. Sigurno ćemo biti svi motivisani i spremni da damo svoj maksimum i odnesemo pobedu - izjavio je bivši igrač Monaka. 

Vrlo je jasno da ova utakmica nosi veći značaj od čistog razultata. Posle prošlogodišnje plej-of serije između Partizana i Reala razvilo se veliko rivalstvo.

- Svi pominju te utakmice od prošle godine, već mnogo puta smo pričali o tome. Mi se trudimo da to ostavimo iza nas i da ne pominjemo previše, jer nova sezona je i treba da gledamo napred, a to je ono najvažnije. Bez obzira što je neizbežna tema svih ostalih mi smo fokusirani na ono što će se dešavati danas i sutra - naveo je košarkaš crno-belih.

Foto: Starsport

Danilo Anđušić u dresu Partizana

Anđušić se osvrnuo na svoju ekipu i formu u kojoj se nalaze izabranici Željka Obradovića u poslednje vreme. 

- Pokazali smo da možemo da igramo i na domaćem, i na gostujućem terenu, kao i protiv ekipe koja igra jednu od najboljih odbrana kakva je Valensija. Pokazali smo da možemo da se prilagodimo svakom stilu igre i da možemo da odnesemo tu pobedu u Madridu. Od kada smo ušli u dobar ritam ušli smo u zbog te dobre odbrane koja nam daje dodatno samopouzdanje i za napad koji funkcioniše od početka. Siguran sam da smo jedna od najboljih napadačkih ekipa u Evroligi. To tako treba da zadržimo, i ukoliko sačuvamo taj nivo odbrane verujem da možemo mnogo - naveo je Danilo.

Za kraj je morao da pokaže poštovanje ekipi Čusa Matea koja izgleda nezaustavljivo. 

- Oni imaju 15 igrača koji su fenomenalni. Kampaco im je motor ekipe. Dodali su ga na ceo onaj sasatav od prošle godine i igra fenomenalno. Musa već drugu sezonu igra na vrhunskom nivou, Mario isto tako. Suvišno je trošiti reči za Tavaresa koji je jedan od najdominantnijih igrača već duže vreme u Evropi. Pokriveni su na svim pozicijama i generalno ne smemo da se opustimo ko god je u igri. Imaju pun roster, igraju svi, imaju raspoređene minutaže i verujem da samo timskom odbranom i napadom možemo stići do pobede - završio je Anđušić.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading