BOJKOT U NAJAVI U PIREJU: TSC pisao UEFA, neće na teren ako Olimpijakos ne ispuni USLOV!

Autor: M. M.

Sport

12.12.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diskriminacija!

BOJKOT U NAJAVI U PIREJU: TSC pisao UEFA, neće na teren ako Olimpijakos ne ispuni USLOV!

Foto: Starsport

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole igraju meč šestog kola grupne faze Lige Evrope u četvrtak od 21 čas u Pireju protiv Olimpijakosa, ali prema poslednjim najavama postoji šansa da srpski predstavnik bojkotuje taj meč!

Kako piše Mozzart Sport, vice-šampion Srbije je nezadovoljan ponašanjem popularnog grčkog kluba zbog čega su poslali pismo čak i u sedište UEFA zahtevajući hitnu reakciju.

Razlog za to je odluka tamošnjih vlasti da zaključa fudbalske stadione u zemlji na dva meseca zbog incidenata huligana koji su se odigrali na nedavnom meču odbojkaških timova Olimpijakosa i Panatinaikosa, kada je jedan od policajaca pogođen bakljom u glavu. Nesrećnom policajcu je hitno ukazana lekarska pomoć, a po navodima grčkih medija čak su mu se i borili za život.

Zbog toga navijača neće biti ni na jednoj fudbalskoj utakmici, a recimo hoće na košarkaškim, što u klubu sa severa Srbije smatraju diskriminišućom odlukom.

Tim iz Bače Topole zahteva da svih 130 ljudi iz srpske delegacije u četvrtak bude pušteno na stadion "Karaiskakis", a ukoliko se to ne dogodi neće izaći na teren.

TSC je za ovaj meč imao veliki trošak, jer je na rezervacije čarter aviona i hotelskih soba plaćeno oko 100.000 evra.

Ovaj meč ima i rezultatski značaj, jer bi TSC ako pobedi mogao da nastavi svoje takmičenje u Ligi konferencija na proleće, čime bi ostao jedini klub iz Srbije kojem je to pošlo za rukom ove sezone.

Posle šest rundi u Grupi A Lige Evrope poredak je sledeći: Vest Hem 12, Frajburg 12, Olimpijakos četiri i TSC jedan osvojeni bod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading