STAKLENI ARGENTINAC PONOVO PAUZIRA: Evo KOLIKO će Roma čekati Dibalu

Autor:

Sport

11.12.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paolo Dibala doživeo je povredu na meču sa Fjorentinom a prve procene su pozitivne.

STAKLENI ARGENTINAC PONOVO PAUZIRA: Evo KOLIKO će Roma čekati Dibalu

Foto: Tanjug/AP

Paulo Dibala na utakmici Salernitane i Rome

Fudbaler Rome, Paolo Dibala, doživeo je novu povredu na susretu sa Fjorentinom (1:1), zbog čega se očekuje da bude odvojen od terena oko deset dana. 

U periodu Dibalinog odsustva, Roma će dočekati Šerif iz Tiraspolja, u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope. Posle Šerifa, pulene Žozea Murinja očekuje gostovanje Bolonji, jednom od najprijatnijih iznenađenja Serije A ove sezone. 

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo i Paolo Dibala

Očekuje se da Argentinac bude spreman za derbi protiv Napolija 23. decembra. Pored Dibale, za naredno kolo italijanskog šampionata, Roma neće moći da računa ni na Romelua Lukakua i Nikolu Zelevskog. Oba igrača dobila su crveni karton u nedelju protiv "Viole". 

Bivši igrač Juventusa muči muke sa povredama čitavu karijeru. U 2023. godini, Dibala je zaključno sa prošlim kolom doživeo šest povreda. 

I pored toga, Argentinac je ove sezone u ligi nastupio na 11 utakmica na kojima je imao veliki doprinos. Sa četiri gola i šest asistencija, Dibala predstavlja neizostavni šraf u postavci Žozea Murinja.   

Roma igra još jednu kvalitetnu sezonu pod komandom portugalskog stručnjaka i trenutno se nalazi na četvrtom mestu Serije A sa 25 poena. Sa istim bodovnim saldom, za vratom joj diše Bolonja, zbog čega Dibalin izostanak sa duela ova dva tima predstavlja još veći peh. Eventualnom pobedom, Roma bi zadržala priključak za vodećom trojkom italijanskog fudbala, Milanom, Juventusom i Interom. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading