Fondacija "Humana srca" donirala 17,5 miliona dinara za rekonstrukciju Klinke za pedijatriju u Nišu

Autor:

Vesti

11.12.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renoviranje podrazumeva zamenu kompletnih elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, sređivanje zidova i podova, kao i opremanje tog prostora

Fondacija "Humana srca" donirala 17,5 miliona dinara za rekonstrukciju Klinke za pedijatriju u Nišu

Foto: Fondacija Humana srca

Humanitarna Fondacija "Humana srca" doniraće 17,5 miliona dinara rekonstrukciju dnevne bolnice i infektivnog odeljenja Klinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, najavljeno je danas u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ugovor o donaciji potpisali su direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dr Zoran Perišić i predstavnica humanitarne Fondacije "Humana srca" Nikolina Đurić, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka zdravlja dr Danica Grujčić i direktorka Klinike za pedijatriju dr Jelena Vojinović Đurić je kazala da će renoviranje dva odeljenja krenuti već krajem decembra.

Foto: Fondacija Humana srca

 

 

"Renoviranje podrazumeva zamenu kompletnih elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, sređivanje zidova i podova, kao i opremanje tog prostora. Ukoliko bude potrebe vrednost donacije biće i veća, ali to ćemo videti kako radovi budu odmicali", istakla je Đurić.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je kazala da će Fondacija "Humana srca" opremiti dva pomenuta odeljanja nameštajem, dok će Ministarstvo zdravlja obezbediti medicinsku opremu.

Foto: Fondacija Humana srca

 

 

"Ono što jedna pedijatrijska klinika sa hirurgijom mora imati u svojoj zgradi su magnet i skener. To je nešto što će Ministarstvo zdravlja obezbediti već naredne godine", istakla je Grujičić.

Direktorka Klinike za pedijatriju Jelena Vojinović je rekla da je donacija Fondacije "Humana srca" od izuzetnog značaja za tu kliniku kako bi mogla da koristi sve kapacitete koje ima, a koji su trenutno u takvom stanju da se ne mogu koristiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading