KONAČNA ODLUKA: Nema fudbala na dan izbora!

Autor:

Sport

06.12.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dueli zakazani uoči izbornog dana biće pomereni.

KONAČNA ODLUKA: Nema fudbala na dan izbora!

Foto: Starsport

Pala je konačna odluka - u Srbiji neće biti fudbala 17. decembra. Odluku je potvrdio Aleksandar Pivić, direktor takmičenja Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije. Utakmice 18. kola će zbog toga da budu raspoređene u tri dana. 

- Poslednjih godina nije bila takva praksa, međutim, odlučili smo se za presedan. U nedelju, tokom izbora, superligaši neće na teren. Raspored zavisi od evropskih obaveza tri naša kluba. Prema planu, dve utakmice biće odigrane u petak, 15. decembra. Dan kasnije igraće se na četiri terena, definisaćemo uskoro termine. U ponedeljak, 18. decembra, biće odigrana dva meča, TSC - Javor i Čukarički - IMT. Potom je na programu još jedna, 19. i poslednja jesenja runda - obrazložio je Pivić.

Foto: Starsport

TSC Arena u Bačkoj Topoli

U ostalim mečevima 18. kola odigraće se i sledeći dueli: Radnički Niš - Vojvodina, Partizan - Radnički 1923, Novi Pazar - Radnik, Voždovac - Železničar, Spartak - Crvena zvezda i Mladost - Napredak.

Na sednici Odbora za hitna pitanja u četvrtak FSS biće usvojena promena kalendara takmičenja. Prolećni deo sezone, prema ranije utvrđenom planu, počeće 10. februara. Najpre će biti odigrane utakmice 20. superligaške runde. Kraj jesenjeg dela očekuje se u petak 22. decembra. 

Podsetimo, na tabeli šampionata Srbije vodeća ekipa je Partizan sa 43 poena, odmah iza nalazi se Crvena zvezda sa 40 bodova, a ostala iza su još TSC i Novi Pazar, sa 32 i 26 boda. na začelju je Radnik sa samo jednom pobedom i deset poena, a ispred njih se nalaze Radnički iz Niša i Železničar iz Pančeva. 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading