SRBIJA GUBI PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA: Užasni rezultati dolaze na naplatu

Autor:

Sport

29.11.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon niza neuspeha moralo je da dođe i do toga

SRBIJA GUBI PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA: Užasni rezultati dolaze na naplatu

Foto: Tanjug AP

Posle poraza od Jang bojsa, Crvena zvezda je i matematički izgubila sve šanse da se nađe u nokaut fazi Lige Evrope, dok su vrlo male šanse da će se ijedan od ostalih domaćih klubova plasirati dalje, što ovaj jesenji deo čini polusezonom za zaborav za srpski fudbal.

Sa velikim očekivanjima od javnosti ušlo se u ovu sezonu, s obzirom da je ovo bila prva posle izuzetno dugačkog perioda u kojoj se prvak domaćeg šampionata direktno plasirao u Ligu šampiona. Osim toga, TSC je imao zagarantovano mesto u Ligi Evrope, dok je Čukarički takođe imao obezbeđen plasman barem u Ligu konferencije. 

Republika

Foto: star sport

TSC

 

Međutim, sve nade su ubrzo pale u vodu, pošto tri pomenuta srpska kluba u evrokupovima nakon 13 odigranih kola zajedno imaju sveukupno dva osvojena boda. Veliko razočarenje za naš fudbal jeste činjenica da ti srpski timovi imaju samo dva pozitivna učinka ove sezone, odnosno remije TSC i Olimpijakosa i Crvene zvezde sa Jang bojsom.

Ipak, na osnovu stare slave, Srbija će i naredne godine imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, već od sezone 2025/26 to više neće biti slučaj i tada će na naplatu doći svi loši rezultati, pošto ćemo tada izgubiti jednu od dve pomenute pozicije. 

Srbija je pala na 16. mesto na rang listi ispod Norveške, te bismo samo čudesnim plasmanom TSC u osminu finala Lige Evrope mogli da se vratimo među 15 najboljih.

Jasno je da su šanse za to vrlo male, pa nam ostaje samo da se nadamo da će se nešto poboljšati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading