ŠOK ZA BELGIJU: Tibo Kurtoa PROPUŠTA Evrospko prvenstvo!

Autor:

Sport

06.12.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Đavoli" će biti znatno oslabljeni u Nemačkoj.

ŠOK ZA BELGIJU: Tibo Kurtoa PROPUŠTA Evrospko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Tibo Kurtoa

Golman Reala i reprezentativac Belgije Tibo Kurtoa saopštio je čelnicima kluba da planira da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prenosi Radio Marka.

Španski mediji navode da ova informacija još nije zvanična, ali je Kurtoa navodno čelnicima madridskog kluba saopštio da želi da se fokusira na oporavak od povrede kolena, koju je zaradio još u avgustu.

Belgijski golman bi trebalo na teren da se vrati u maju, a Kurtoa smatra da neće biti spreman za EP, koje počinje 14. juna naredne godine.

Marka navodi da Kurtoa želi da iskoristi letnju pauzu da bi se što bolje oporavio od povrede kolena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tibo Kurtoa

 

Belgija će na EP 2024. biti u grupi E sa Rumunijom, Slovačkom i još jednom reprezentacijom iz baraža. Kurtoa (31) je za reprezentaciju Belgije nastupio na 102 meča.

Kurtoa je bio u centru skandala kada je nacionalni tim u pitanju.

Iskusni čuvar mreže je bio na golu Belgije  na meču sa Austrijom (1:1) igranom u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Međutim, golman Reala se dan kasnije nije pojavio u trening kampu nacionalnog tima, pošto je, prema pisanju belgijskih medija, saigračima rekao da je ljut, jer nije bio kapiten na meču sa Austrijom (1:1).

Na ovom duelu kapitensku traku je nosio Romelu Lukaku, pošto Kevin de Brujne nije igrao. Golman Reala je posle remija sa Austrijom navodno napravio haos, jer se posvađao sa pojedinim saigračima u svlačionici.

Da li je ovo pravi razlog njegovog izostanka ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading