MOĆNI RUSKI LOVCI PRATILI PUTINA DO ABU DABIJA: Oglasio se Peskov i otkrio kakvo su naoružanje nosili!

Autor:

Svet

06.12.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazduhoplov u kojem se nalazio ruski lider Vladimir Putin bio je u pratnji lovaca Su-35S vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, sve do sletanja u Abu Dabi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

MOĆNI RUSKI LOVCI PRATILI PUTINA DO ABU DABIJA: Oglasio se Peskov i otkrio kakvo su naoružanje nosili!

Foto: www.profimedia.rs

- Lovci su nosili standardno naoružanje različitih klasa - dodao je portparol Kremlja.

- Avioni Su-35S poleteli su sa operativnog aerodroma u Rusiji u teškim vremenskim uslovima sa jakom kišom i udarima vetra. Lovcima su upravljali piloti prve klase - istakao je Peskov.

On je naglasio da su za vazdušnu podršku predsedničkom avionu dobijene specijalne dozvole za let od država preko čijih teritorija je Putinov avion lete i zahvalio se tim državama na saradnji, prenela je RIA Novosti.

Podsetimo, ruski predsednik doputovao je danas u Abu Dabi, prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je planirano da razgovara sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Fokus sastanka će se biti na stanje i perspektive daljeg razvoja saradnje dve zemlje, kao i na aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na situaciju u regionu Bliskog istoka. 

Brojna delegacija u Putinovoj pratnji

Ovo je drugi sastanak lidera ove godine, nakon što su se sreli u junu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, gde su UAE bili predstavljeni u počasnom statusu "zemlje gosta".

U pratnji predsednika Rusije je brojna delegacija u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. 

Takođe, delegacija se sastoji i od predstavnika poslovne zajednice.

Nakon razgovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gde bi trebalo da se sastane sa prestolonaslednikom i predsedavajućim Saveta ministara Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom el Saudom.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading