PARTIZAN IZVISIO ZA LOVU: Biser crno-belih BESPLANO prelazi u redove velikana

Autor:

Sport

05.12.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matija Popović, iako su u njega polagane velike nade u Humskoj, odlazi u Milan kao slobodan igrač jer mu ugovor ističe pre 18. rođendana.

PARTIZAN IZVISIO ZA LOVU: Biser crno-belih BESPLANO prelazi u redove velikana

Foto: Fudbalski savez Srbije

Omladinska škola Partizana godinama je bila rasadnik talenata koji su ostavljali kakav-takav trag u prvom timu crno-belih a onda za veliki novac odlazili u velike evropske klubove. Međutim, u slučaju Matije Popovića se izgleda neće desiti ni jedno ni drugo. Prema pisanju italijanskih medija, mladi fudbaler će ove zime preći u redove Milana i to bez obeštećenja za klub i Humske i bez odigrane utakmice za prvi tim.

Navodno, Popović je postigao dogovor sa Milanom i u januaru će se preseliti u Italiju. Tu vest javio je transfer novinar Đanluka Di Marcio koji je na svom sajtu objavio detalje dogovora između dve strane, te navodi da Popović kao slobodan igrač stiže u grad mode. Naime, Popoviću ugovor sa Partizanom ističe 31. decembra, a u Milanu bi trebalo da se pojavi posle 8. januara, kada napuni 18 godina, i da završi lekarske preglede i potpiše ugovor.

 

 

Di Marcio navodi i da će ugovor Popovića i Milana trajati do juna 2028. godine, kao i da će odmah biti priključen da trenira sa prvim timom s obzirom na potencijal koji "rosoneri" u njemu vide. Za njegove usluge, pored Milana, bili su zainteresovani Barselona, Dortmund, Ajaks i Real Madrid.

Popović je rođen 8. januara 2006. godine u Nemačkoj, a u maju je pokazao koliki je potencijal, kada je na Evropskom prvenstvu za kadete na četiri utakmice postigao tri pogotka. Ofanzivac je trebalo da bude priključen pripremama prvog tima crno-belih, ali je došlo do razmimoilaženja oko potpisivanja profesionalnog ugovora. Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je na okupljanju pred početak sezone rekao da je Matiji Popoviću ponuđen najveći ugovor ikad kad je u pitanju mladi igrač.

Foto: FK Partizan

Matija Popović

- To je dete iz Omladinske škole. Razgovarali smo sa ocem. Partizan nije klub koji će trpeti ucene nijednog oca i dok sam ja u klubu sigurno niko nećemo davati nikakve procente, a mogu da kažem da se radi o 50 odsto od dalje prodaje. Igrač je dobio ponudu kluba koja je najveća u istoriji kad je u pitanju mladi igrač, jer mislimo da je veliki talenat, ali u ovom trenutku ponuda i dalje stoji. Nemamo nikakav odgovor, to je to. Ako ne potpiše, želim mu sve najbolje u životu - rekao je tada Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading