MRAČNA STRANA MILANA! Maldiniju uručen OTKAZ dok je slušao VIC gazde!

Autor:

Sport

01.12.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni kapiten roso-nera tokom leta smenjen sa funkcije tehničkog direktora.

MRAČNA STRANA MILANA! Maldiniju uručen OTKAZ dok je slušao VIC gazde!

Foto: www.profimedia.rs

Proslavljeni igrač, a kasnije i funkcioner Milana, Paolo Maldini, progovorio je o otkazu koji je dobio u junu od čelnika roso-nera.

Maldini je prošao mlađe kateogrije kluba, da bi potom zaigrao za prvi tim gde je kasnije postao kapiten, da bi po okončanju igračkih dana i dalje ostao u službi kluba iz prestonice mode.

Kao igrač bio je veoma uspešan, a kao tehnički direktor pokazao se isto veoma uspešnih, s obzirom da je bio deo projekta koji je posle duže pauze doneo Milanu šampionsku titulu.

- Zauvek ću biti zahvalan Leonardu koji me je pozvao 2018. godine, Eliotu koji me je naterao da potpišem prvi ugovor i Redbirdu koji mi ga je obnovio. Makar i sa poteškoćama - rekao je Maldini i nastavio:

Foto: www.profimedia.rs

 

- U prvih šest meseci sam se osećao beskorisno, ali Leonardo mi je rekao: "Samo uči". Nije bilo lako imati američki fond ili južnoafričkog izvršnog direktora kao nadređene. Moja vizija fudbala se okrenula naglavačke u odnosu na 2018. Ali ponavljam, nikada se nisam, niti ću se ikada bojati konfrontacije.

Američki fond Eliot preuzeo je klub 2018. godine, a bord vlasnika nije krio da se ne razume u fudbal, zbog čega je dolazio u sukobe sa "ikonom" kluba, zbog nesuglasica oko pravca u kojem roso-neri treba da idu u budućnosti.

- Posle samo tri meseca rada 2019. godine, Bobana i mene su vlasnici i direktori pozvali na sastanak u London i praktično smo bili otpušteni. Hteli su da nam ukinu sva ovlašćena i da obavljaju naše uloge, jer im se nisu svideli mladi igrači Rafael Leao, Ismail Benaser i Teo Ernandez. Znali smo da bi Leao iz Lila mogao postati zvezda, ali da će mu biti potrebno vremena. Isto je važilo i za Tea, Ismaila i sve oni koji su kasnije stigli. Talenat se ne prepoznaje uvek. Kada se kladite na potencijal mladih ljudi, rizik od neuspeha je visok.

Ipak, problemi za Paola dolaze prodajom roso-nera još jednoj američkoj kompaniji, na čijem se čelu nalazi Geri Kardinale.

- Verujem da bi u to vreme bila nepopularna mera da nas isprate iz kluba jer smo tek osvojili skudeto. Kardinale je želeo da osvoji Ligu šampiona. Rekli smo mu da nam je neophodan trogodišnji plan kako bismo razmišljali o tom cilju, a on je predložio dve godine i još jednu opciono. U tom trenutku ja sam tražio dve godine verujući da će biti vremena za dalju diskusiju o planovima. Da je tada bio zadovoljan, ponudio bi mi odmah obnovu ugovora.

Đorđo Furlani, po struci ekonimista, trenutno obavlja funkciju sportskog direktora Milana, bio najmotivisaniji da otera Maldinija iz kluba, kome je otkaz na kraju uručen tako što mu je ispričan vic!

- Geri Kardinale me je pozvao na doručak i nakon komentara o Zlatanovom oproštaju od fudbala, rekao mi je da želi promenu i da smo Riki Masara i ja dobili otkaz. Pitao sam ga zašto i on mi je govorio o lošim odnosima sa Furlanijem. Ja sam mu rekao: ’Da li sam te nekada zvao da se žalim na Furlanija? Nisam nikad’. Potom je ispričao vic o porazu u polufinalu Lige šampiona od Intera. Recimo da su mi razlozi izgledali prilično tanki. Ako vlasnici žele da promene organizacionu strukturu, imaju pravo na to. U ovom slučaju su važni detalji, a mnoge stvari nisu išle kako je trebalo - istakao je Paolo Maldini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading