NISU SAMO NEMANJA I KOSTA! Ovi srpski fudbaleri davali su AUTOGOLOVE u Ligi šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.11.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gudelj je zatresao svoju mrežu protiv PSV Ajndhovena, dok je Nedeljković u Bernu savladao golmana Glazera.

NISU SAMO NEMANJA I KOSTA! Ovi srpski fudbaleri davali su AUTOGOLOVE u Ligi šampiona! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Ostalo je još jedno kolo do kraja grupne faze Lige šampiona, a većina učesnika osmine finala je već sada poznata.

Još četiri prazna mesta su upražnjena uoči poslednjih 90 minuta, dok će poslednji putnici za nokaut fazu biti poznati posle šeste runde koja se igra početkom narednog meseca.

Fudbaleri Crvene zvezde su se porazom od Jang Bojsa (0:2) oprostili od evropskog proleća, ali je i rekorder po broju titula u Ligi Evrope (UEFA kupa) Sevilja u veoma teškoj situaciji.

Tim iz Andaluzije je prokockao visoko vođstvo protiv PSV (2:2) i u nadoknadi vremena primio dva gola, pa im je sada za treće mesto u grupi neophodna pobeda nad Lansom u poslednjem kolu.

Ono što vezuje Beograđane i Sevilju jeste da su u oba meča na konačan ishod uticali autogolovi srpskih fudbalera. Kosta Nedeljković je "načeo" mrežu Omrija Glazera, dok je Nemanja Gudelj takođe nesrećno zatresao mrežu svog golmana, bivšeg člana "orlova" Marka Dmitrovića.

Po prvi put od osnivanja Lige šampiona dogodilo se da dva Srbina daju autogolove u istoj nedelji najelitnijeg klupskog takmičenja, što je podatak koji pre mora da se zaboravi. Njih dvojica postali ukupno su šesti i sedmi igrač iz naše zemlje koji je pogađao svoju mrežu u eliti, dok su svi prethodnici takođe bili defanzivci.

Sve je počelo još krajem devedesetih godina, kada je aktuelni trener Vojvodine Ranko Popović tada sa uspehom nosio dres Šturma, koji je nekoliko sezona u nizu igrao Ligu šampiona, ali je u jednoj od njih, upravo Popović postigao autogol.

Još jedan trener, nedavno selektor Libana, Aleksandar Ilić je početkom novog milenijuma branio boje Anderlehta, ali mu se dogodilo ono što fudbaleri najmanje vole, a da ne bude jedini naš igrač koji je to učinio u belgijskom klub postarao se i povremeni reprezentativac Stefan Mitrović u opremi Genta 2015/16.

Zanimljiv je i podatak da je Gudelj drugi Srbin iz redova Sevilje koji je u Ligi šampiona dao autogol, pošto je to prethodno uradio i Ivica Dragutinović. Lista se zaključuje u sezoni 2017/18 kada je Duško Tošić bio nespretan u dresu Bešiktaša.

Zanimljivoj istoriji pridodajemo i podatak da je i Nedeljkovićev saigrač i reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović za kijevski Dinamo postigao autogol, a od naturalizovanih igrača to je učinio i golmana Nenad Erić u Astani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading