BITI ILI NE BITI! Sve je spremno za mečeve odluke u Ligi šampiona

Autor: Ognjen Janković

Sport

28.11.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregršt zanimljivih mečeva je pred nama

BITI ILI NE BITI! Sve je spremno za mečeve odluke u Ligi šampiona

Foto: www.profimedia.rs

Peto kolo Lige šampiona će odrediti sudbinu mnogim učesnicima grupne faze, a ko je već obezbedio nastavak takmičenja i kako se trenutno kotiraju timovi pogledajte u nastavku.

GRUPA A:

Verovatno najmanje očekivani tok događaja odvija se u Grupi A. Jedini siguran učesnik naredne faze jeste Bajern iz Minhena koji posle četiri kola ima maksimalan učinak, dok sva tri preostala tima vrebaju svoju šansu za prolazak među najboljih 16. Drugu poziciju dele Kopenhagen i Galatasaraj sa skoro identičnim učinkom od četiri boda i sedam postignutih golova, ali prednost ima danski tim zbog jednog manje primljenog pogotka. Engleski velikan Mančester Junajted nalazi se u velikom problemu na dnu tabele i ukoliko večeras ne trijumfuje u Turskoj nad Galatasarajem mnogim članovima tog kluba biće upitna sudbina, a pre svih Eriku Ten Hagu.

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA B:

Arsenal se, očekivano, nalazi na vrhu Grupe B sa devet bodova i večerašnjim trijumfom nad Lensom bi obezbedio prolazak u nokaut fazu sa prvog mesta. S druge strane, i francuskom timu "gori", budući da se trenutno sa pet bodova nalazi na deobi drugog mesta zajedno sa PSV-om. Holandski predstavnik ima blagu prednost, s obzirom da će u španiji odmeriti snage sa poslednjeplasiranom Seviljom, međutim, sigurno je da se tim Dijega Alonsa neće nimalo lako predati, jer se i oni sa pobedom potpuno vraćaju u igru za plasman dalje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA C:

Grupu C predvodi, naravno, najtrofejniji evropski klub Real Madrid sa 12 bodova i samo remijem večeras protiv Napolija bi i matematički obezbedio prvu poziciju. Ukoliko tim iz Napulja bude poražen večeras, a Braga slavi na domaćem terenu nad Unionom iz Berlina, direktnim okršajem u Italiji između ova dva kluba odlučivaće se ko će kao drugoplasirani dalje. Union Berlin bi mogao da pomrsi račune Portugalcima ukoliko večeras izvuče pozitivan rezultat, ali u istom slučaju bi i potvrdio plasman Napolija u narednu fazu.

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA D:

U narednoj grupi se već zna koja dva tima će dalje - Inter i Real Sosijedad, ali ostaje da vidimo ko će sa prve, a ko sa druge pozicije. Tim iz Milana igra protiv Benfike, a španski predstavnik dočekuje Salcburg, ipak, o tome će verovatno odlučiti njihov međusobni duel u poslednjem kolu. Što se tiče treće pozicije, nju suvereno drži Benfika sa tri boda prednosti u odnosu na Salcburg, ali će austrijski tim imati šansu da u poslednjem kolu na domaćem terenu dođe do senzacije.

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA E:

Slede nam još dve vrlo neizvesne grupe, a u prvoj od njih je na liderskoj poziciji Atletiko iz Madrida. Tim Čola Simeonea je trenutno vodeći sa osam bodova, ali su mu "za vratom" Lacio i Fejnord sa sedam, odnosno šest bodova. Španci će večeras na megdan holandskom timu u susretu koji će biti od velike važnosti za obe ekipe, dok će Lacio imati priliku da to iskoristi i eventualno se domogne prve pozicije pobedom protiv Seltika, koji matematički i dalje ima šanse za prolazak, ali realno - vrlo male.

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA F:

Prizanje za najinteresantniju grupu definitivno ide ovoj, s obzirom da su timovi bodovima poređani kao "na skali". Lider je Borusija iz Dortmunda sa sedam, ispod nje je sa bodom manje PSŽ, još jedan bod manje ima Milan, a poslednji je Njukasl sa četiri poena. Ovde je definitivno nemoguće predvideti išta, s obzirom da su ekipe do sad pokazala da svako svakog može da pobedi. Biće i te kako zanimljivo večeras u Parizu, budući da je domaći tim u prošlom susretu sa Njukaslom "nokautiran" sa 4:1, ali ništa manje interesantno neće biti ni na San Siru, gde Milan dočekuje Borusiju.

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA G:

Grupa koja sigurno najviše zanima pristalice Crvene zvezde jeste Grupa G. Već večeras u njoj može biti rešeno ko će dalje s koje pozicije, ali i ne mora biti. Sigurni učesnici šesnaestine faze su Mančester siti i Lajpcig, a "građani" večerašnjim trijumfom nad nemačkim timom mogu obezbediti prvo mesto. Sve oči odavde biće uprte u duel između Jang bojsa i Zvezde. Dva tima se nalaze na deobi trećeg mesta, pa bi neka ekipa potencijalnim trijumfom obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

GRUPA H:

Poslednja na ovoj listi je Grupa H. Jedino što je sigurno je da Antverp nema nikakve šanse za nastavak takmičenja, dok se sva tri preostala tima bore za nokaut fazu. Barselona je na deobi liderske poziciji i posle neočekivanog poraza od Šahtjora kojim je mogla sve da reši, ima imperativ pobede protiv direktnog rivala za prvo mesto Porta na Kamp Nouu. Šahtjor ima tri boda manje, ali i te kako može da im pomrsi račune, s obzirom da ga očekuje na papiru najlakša utakmica u grupi - protiv Antverpa kući.

 

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading