RAZBIJENA OPASNA KRIMINALNA GRUPA POVEZANA SA SEKTOM: Među uhapšenima i "guru" sa Balkana - bio na Evropolovoj poternici zbog DEVET JEZIVIH KRIVIČNIH DELA!

Autor:

Hronika

28.11.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšena je 41 osoba, a među njima je i Gregorian Bivolaru, "guru" iz Rumunije.

RAZBIJENA OPASNA KRIMINALNA GRUPA POVEZANA SA SEKTOM: Među uhapšenima i "guru" sa Balkana - bio na Evropolovoj poternici zbog DEVET JEZIVIH KRIVIČNIH DELA!

Foto: Shutterstock

Sekta

U Francuskoj je uhapšena 41 osoba zbog sumnje da su povezani sa međunarodnom sektom, koja se tereti da je počinila brojna krivična delu, koristeći časove joge kao paravan.

Među uhapšenima je i Gregorian Bivolaru, "guru" iz Rumunije, koji slovi za osnivača ovog kontroverznog joga pokreta, javlja Le Figaro.

Gregorian se nalazi na poternici Evropola već nekoliko godina i to na listi najtraženijih begunaca. Tereti se za devet krivičnih dela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjenih u Francuskoj i Finskoj između 2006. i 2013. godine.

Za njim je raspisana međunarodna poternica na zahtev Finske. Za njim se tragalo u Sibinju, ali u njegovoj kući nije pronađen. Veruje se da je još 2017. godine napustio Rumuniju i nije poznato da li je od tada ponovo ulazio u državu.

Bivolaru je pre šest godina pušten na uslovnu slobodu iz zatvora u Bistrici nakon što je odslužio godinu i dva meseca kazne od šest godina zatvora. Osuđen je 2013. za polni odnos sa maloletnikom, a u zatvor je poslat u julu 2016, nakon što je uhvaćen u Francuskoj i izručen Rumuniji.

Bivolaru je duhovni vođa Pokreta za duhovnu integraciju u apsolutu (MISA), duhovnog pokreta koji je uspeo da privuče oko 40.000 sledbenika u zemlji i inostranstvu. Godine 2004. optužen je za trgovinu ljudima i pobegao je iz zemlje tražeći politički azil u Švedskoj. Sud u Rumuniji ga je 2015. oslobodio ove optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading