"PALA" GRUPA DARKA ELEZA! Uhapšeno čak 15 osoba - prodajom droge zaradili 2,75 MILIONA MARAKA!

Autor:

Hronika

14.11.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova akcija predstavlja veliki udarac za organizovani kriminal na području Istočnog Sarajeva, ali i za širenje droge i njenog uticaja na mlade ljude.

"PALA" GRUPA DARKA ELEZA! Uhapšeno čak 15 osoba - prodajom droge zaradili 2,75 MILIONA MARAKA!

Foto: youtube/printscreen, shutterstock

Policijska uprava Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i u saradnji sa Europolom, izvela je uspešnu akciju u kojoj je razbijena kriminalna grupa na čijem je čelu bio Darko Elez. Ova akcija predstavlja veliku pobedu u borbi protiv organizovanog kriminala na području Istočnog Sarajeva, kako piše Blic. 

Kako je ekskluzivno objavila Srpskainfo, akcija je sprovedena po naredbama Okružnog suda i nadzoru Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. U toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo, a do sada je uhapšeno 15 osoba.

- Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo. Trenutno je uhapšeno 15 osoba - istakli su u PU Istočno Sarajevo.


Prema informacijama iz PU Istočno Sarajevo, akcija je usmerena protiv grupe koja se sumnjiči da već duže vreme na području Istočnog Sarajeva organizuje kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga poput kokaina, heroina, marihuane, amfetamina, ekstazija i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga. Na taj način, ova grupa je počinila krivično delo "Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga", a procenjena protivpravna imovinska korist iznosi čak 2.750.000 KM.

- Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog dela iznosi 2.750.000 KM - istakli su PU Istočno Sarajevo.


Ova akcija predstavlja veliki udarac za organizovani kriminal na području Istočnog Sarajeva, ali i za širenje droge i njenog uticaja na mlade ljude. Nadležne institucije su istakle da će nastaviti sa odlučnom borbom protiv ovakvih kriminalnih grupa i da će se sve snage uložiti u suzbijanje ove opasne pojave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading