NEKA SE PONOVI ZVEZDANA NOĆ: Crvena zvezda opet u gostima kroji sudbinu

Autor:

Sport

28.11.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski prvak do Lige šampiona stizao osvajanjem Salcburga i Kopenhagena, a ako savlada Jang bojs u Bernu preseliće se u Ligu Evrope na proleće.

NEKA SE PONOVI ZVEZDANA NOĆ: Crvena zvezda opet u gostima kroji sudbinu

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde lete u evropsko proleće. Izabranici Baraka Bahara gostuju danas (21.00, Arena sport premijum 1, RTS 1) Jang bojsu u petom kolu G grupe Lige šampiona u meču koji direktno može odlučiti koja će od dve ekipe prezimiti na međunarodnoj sceni, odnosno preseliti se u Ligu Evrope. Obe ekipe imaju po bod posle četiri odigrana meča, iz međusobnog remija na Marakani (2:2), pa bi pobednik sigurno bio ispred pa i da izgubi u posledjem kolu a da protivnik slavi. Upravo zato su sve snage izabranika Baraka Bahara usmerene ka duelu u Švajcarskoj.

Foto: Starsport

Detalj s utakmice u Beogradu

Da se crveno-beli mogu nadati dobrom rezultatu u Bernu svedoči istorija. Zvezda je poslednjih godina ostvarila brojne velike prolaze dalje na strani. Zvezdašima je toplo oko srca kada se pomenu dva grada Salcburg i Kopenhagen. Mocartov grad bio je poprište bitke iz koje su izabranici Vladana Milojevića ušli u grupnu fazu Lige šampiona u sezoni 2018/19. U Beogradu je pred praznom Marakanom bilo 0:0, a onda je u revanšu bili 2:2, pa su crveno-beli zbog više datih golova u gostima otišli u grupu protiv PSŽ, Liverpula i Napolija. Međutim, mora se pomenuti i dvomeč koji je prethodio duelu srpskog i austrijskog prvaka, meč sa Spartakom iz Trnave. I tu su crveno-beli prošli dalje jer su odigrali bolje na strani. Na Marakani je bilo 1:1, a nedelju dana kasnije je Zvezda slavila sa 2:1 u gostima.


Drugi ulazak u Ligu šampiona ostvaren je već sledeće godine, a opet su sudbonosni bili rezultati na strani. Milojeva četa je posle 1:1 u Beogradu odigrala 1:1 posle 120 minuta na gostovanju Kopenhagenu u trećem kolu kvalifikacija, a onda prošla u plej-of posle boljeg izvođenja penala (7:6). A u tom plej-ofu čekao ih je baš večerašnji protivnik Jang bojs. U Švajcarskoj je bilo 2:2, a kako je meč nedelju dana kasnije u Beogradu završen rezultatom 1:1, crveno-beli su otišli u grupnu fazu zahvaljujući više datih golova u gostima.

Da Zvezda ima snage da još jednom napravi dobar rezultat na strani smatra i njen nekadašnji trener Miodrag Grof Božović u razgovoru za Republiku.
Republika

Foto: TV Arenasport/Printscreen

Miodrag Božović

- Zvezda ima bolji tim od Jang bojsa, to se videlo i u Beogradu. Još kod žreba su objektivni ljudi znali da će se boriti sa Jang bojsom za to treće mesto, dok su samo veliki optimisti smatrali da se može i nešto više u konkurenciji Mančester sitija i Lajpciga. Veruje da Zvezda može da pobedi Jang bojs - rekao je Božović, pa se osvrnuo i na ostale velike rezultate na strani:


- Ti uspesi u gostima znače da ekipa ima samopouzdanje, da se nikog ne boji, već da gleda svoju dobru igru. Samo takvim pristupom se može kroz Evropu, bez straha, ali sa respektom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading