SRPSKI SALCBURG IZGUBIO! Inter RUTINSKI do bodova, Bajern blickrigom POKORIO Istanbul! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.10.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna pobedili su u Grupi A Galatasaraj u Istanbulu rezultatom 3:1 (1:1), dok je Inter u okviru D grupe savladao Salcburg 2:1 (1:0).

SRPSKI SALCBURG IZGUBIO! Inter RUTINSKI do bodova, Bajern blickrigom POKORIO Istanbul! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sjajan meč odigran je u Turskoj, gde je domaćin stvorio daleko više prilika u prvom poluvremenu, ali je desetostruki prvak Nemačke stigao do vođstva golom Komana u 8. minutu – 0:1.

Nastavio je i posle vođstva Galatasaraj s napadima, što mu se isplatilo u finišu poluvremena, kada je Mauro Ikardi “panjenkom” s “bele tačke” nadmudrio Ulrajha, pošto je prethodno iz VAR sobe stigla potvrda da je Kimih faulirao protivničkog igrača u svom šesnaestercu.

Trijumf Bavarcima obezbedio je Hari Kejn u drugom poluvremenu, pošto je na dodavanje Musijale u 73. minutu vratio vođstvo na stranu nemačkog prvaka, da bi asistent kod njegovog pogotka Džamal Musijala rešio sve dileme u 79. minutu kada mu se robusni napadač “revanširao” asistencijom za 1:3.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

INTER - SALCBURG 2:1 (1:0)

Strelac: Sančez 19, Čalhanoglu p 64 - Gluh 57. 

Inter: Zomer – Pavar, De Fraj, Bastoni – Damfris, Fratezi, Čalhanoglu, Mhitarjan, Augusto – Martinez, Sančez.

Salcburg: Šlager – Dedić, Sole, Pavlović, Ulmer – Sučić, Bidstrup, Gurna Duat, Kjergor – Gluh, Šimić.

Standings provided by Sofascore

GALATASARAJ - BAJERN 1:3 (1:1)

Strelci: Ikardi 28. - Koman 8, Kejn 74, Musiala 79.

Galatasaraj: Muslera – Bue, Sančez, Bardakdži, Karataš – Ajhan, Toreira – Tete, Akturkoglu, Zaha – Ikardi.

Bajern: Ulrajh – Mazraui, Kim, De Liht, Dejvis – Lajmer, Kimih – Koman, Musijala, Sane – Kejn.

Standings provided by Sofascore

Inter je do bodova protiv Salcburga došao teškom mukom. Tanim golom Aleksisa Sančeza u 19. minutu nero-azuri su došli do prednosti, koga je prethodno uposlio Fratezi, pa čileanskom napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu.

Salcburg je do šokantnog izjednačenja stigao preko Gluha. U 57. minutu fudbaler gostiju je nadmudrio odbranu Italijana, ali je radost Austrijanaca bila kratkog daha.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Samos edam minuta kasnije, Fratezi je iznudio najstrožu kaznu, koju je u pogodak na isteku 64. Pretvorio Hakan Čalhanoglu – 2:1.

Postigao je Inter do kraja još jedan gol, učinio je to kapiten Lautaro Martinez, ali je asistent Fratezi tom prilikom bio u ofsajdu, pa je majstorija ubojitog napadača ipak poništena, posle odluke iz VAR sobe.

Salcburg je ovim porazom zakomplikovao situaciju oko plasmana u narednu rundu, jer ako Sosijedad večeras dobije Benfiku imaće četiri boda manje od španskog tima, posle prva tri meča.

TOK MEČEVA:

Kraj utakmica. Inter - Salcburg 2:1, Galatasaraj - Bajern 1:3.

DRUGO POLUVREME

90. minut - Igraće se još pet minuta na "Meaci", samo minut nadoknade u Istanbulu.

Foto: Tanjug/AP

 

Procenite i sami da li je Fratezi bio u ofsajdu:

83. minut - Ništa od gola, u ofsajdu je bio Fratezi, pre upućivanja lopte kapitenu, ostaje 2:1.

82. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Lautaro Martinez potvrđuje pobedu Intera, posle sjajnog pasa sa Fratezijem, uklizao je na vreme i smestio loptu u mrežu. Ipa, VAR će proveriti ovo.

80. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Bajern vodi 3:1 i sve rešava u Istanbulu!!! Strelac je Musiala, ovog puta je Hari Kejn bio u ulozi asistenta!!!

78. minut - Pokušao je Tiram, ali je Strahinja Pavlović odlično intervenisao. Korner za Inter.

74. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Bajern ponovo vodi, strelac je Hari Kejn - 1:2! Sane je asistirao bivšem kapitenu Totenhema, koji se odlično snašao u šesnaestercu i pokušao najpre petom, a onda iz drugog puta se upisao i vratio prednost na stranu Bavaraca:

70. minut - Evo na terenu i drugog srpskog reprezentativca iz Salcburga, Petar Ratkov je zamenio Roka Šimića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

66. minut - Duplu promenu napravio je Inzagi, Tiram i Darmijan su ušli, napolje se sele Damfris i strelac vodećeg gola Sančez.

64. minut - GOOOOOOOOL!!! Inter ponovo vodi, Hakan Čalhanoglu je poslao Šlagera u jednu, a loptu u drugu stranu za prednost domaćina - 2:1.

61. minut - Penal za Inter! Gurna je gurnuo Fratezija i sudija nije imao dilemu, pokazao je na "belu tačku".

57. minut - GOOOOOOOOOL!!! Salcburg dolazi do izjednačenja golom Gluha protiv Intera. Prethodno mu je loptu dodao Kjergard, pa fudbaleru austrijskog prvaka nije bilo teško da nadmudri Zomera - 1:1.

52. minut - Polupriliku je imao Salcburg, tačnije Dedić, daleko od gola i veoma loše.

51. minut - Bajern je mogao do vođstva protiv Galate, Koman je uposlio Sanea, usledio je njegov šut prohujao je iznad prečke. U narednom naletu, uzvratio je domaćin "bombom" Buea, koja je bila izuzetno neprecizna.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

46. minut - Promena u Interu, Nikolo Barela je ušao u igru umesto Henrika Mhitarjana.

46. minut - Nastavljeni su mečevi u Italiji i Turskoj.

PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme i u Milanu, Inter vodi protiv Salcburga 1:0.

45. minut - Nova velika šansa za Ikardija, da postigne drugi gol i donese potpuni preokret u Istanbulu. Zamalo je poslao loptu pored desne stative. Kraj prvog poluvremena u meču Galatasaraj - Bajern 1:1.

42. minut - Kakva prilika za Lautara, našao se iskosa i tukao po zemlji, ali i da je pogodio našao se u ofsajdu i gol ne bi bio priznat.

39. minut - Šansa za Pavara da duplira vođstvo Intera, u Turskoj, Akturkoglu je imao treću izrazitu priliku. Našao se "oči u oči" s Ulrajhom, ali ga je golman Bavaraca pročitao i odbranio njegov šut.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

36. minut - Pokušaj Kejna glavom, pravo u Musleru.

34. minut - Udarac Sanea s ivice kaznenog prostora, tik iznad prečke.

30. minut - Žuti karton za Konrada Lajmera iz Bajerna.

29. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Galata stiže do zaslućenog izjednačenja. Strelac je Mauro Ikardi s "bele tačke" - 1:1. Posle odgledanog VAR, italijanski sudija Masa je svirao penal, pošto je Kimih neoprezno startovao u svom šesnaestercu, a Argentinac sigurno izveo najstrožu kaznu i vratio egal u meč! Maestralno je Ikardi odradio "panjenku", dovoljno da nadmudri Ulrajha i izazove "zemljotres" na tribinama Rams parka.

28. minut - Žuti karton za Mktarijana, posle grubog starta nad protivničkim igračem. Pre njega je prvi u javnoj beležnici se našao Roko Šimić, sin legendarnog hrvatskog reprezentativca Daria Šimića. Sada i Lukas Gouarna iz Salcburga dobija žuti, razmahao se sudija. 

24. minut - Nova šansa za Turke, silovit udarac Lukasa Toreire završio je iznad prečke.

23. minut - Ukazale su se dve prilike Mauru Ikardiju da donese izjednačenje Galatasaraju protiv Bajerna, ali ga je oba puta pročitao Ulrajh i odbranio njegove udarce.

19. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Inter vodi protiv Salcburga, golom Aleksisa Sančeza. Sjajnu loptu dobio je Čileanac od strane Fratezija i u svom stilu rutinski je poslao u mrežu - 1:0.

11. minut - Ponovo je Akturkoglu imao priliku, posle ubacivanja Buea, natrčao je i sa "peterca" prebacio prečku. Uzdasi među fanovima turskog kluba.

9. minut - Imao je šansu Galatasaraj odmah da stigne do izjednačenja! Kerem Akturkoglu je zahvatio volej i odlično šutirao, ali nije imao sreće.

Foto: Tanjug/AP

 

8. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Bajern vodi u Istanbulu protiv Galate, strelac je Kingsli Koman, posle asistencije Leroja Sanea - 0:1!!! Prethodno je Kerem Akturkoglu bio u dobroj poziciji, ali slabo je zahvatio loptu, dozvolivši Ulrajhu da se istakne. I domaćina je stigla kazna za promašaj.

4. minut - Šansa u Milanu, ali za Salcburg. Udarac Oskara Gluha iz blizine odbranio je Zomer, mogli su Austrijanci do vođstva na startu utakmice.

1. minut - Počeli su mečevi u grupama A i D!

GRUPA A

GALATASARAJ – BAJERN 1:3

/Ikardi 30pen - Koman 8, Kejn 73, Musiala 79/

MANČESTER JUNAJTED – KOPENHAGEN, 21.00

GRUPA B

LANS – PSV, 21.00

SEVILJA – ARSENAL, 21.00

GRUPA C

BRAGA – REAL MADRID, 21.00

UNION BERLIN – NAPOLI, 21.00

GRUPA D

INTER – SALCBURG 2:1

/Sančez 19, Čalhanoglu p64. - Gluh 59/

BENFIKA – REAL SOSIJEDAD, 21.00

- Uskoro počinju utakmice na "Đuzepe Meaci" i "Rams parku".

 

PRE MEČA

Program otvaraju dueli grupe A i D. Fudbaleri Intera u trećoj rundi Lige šampiona dočekuju "srpski" Salcburg, dok će Galatasaraj ugostiti minhenski Bajern i oba susreta imaju veliki značaj.

Austrijski prvak, u čijim redovima igraju srpski reprezentativci Strahinja Pavlović i Petar Ratkov (povređen Aleksa Terzić), ide na noge Interu, sa željom da izbori što bolji skor na "Meaci".

"Bikovi" u meč Grupe D ulaze s tri boda, posle poraza od Sosijedada na premijeri (0:2) i pobede istim rezultatom na terenu Benfike. Nasuprot njima, Inter ima poen više, jer su nero-azuri savladali Portugalce (1:0) i remizirali u San Sebastijanu (1:1).

Slična situacija je u Grupi A, gde turski velikan ima četiri boda, pošto je savladao Mančester junajted na Old Trafordu (3:2) i odigrao nerešeno protiv Kopenhagena u Istanbulu (2:2). Bavarci su lideri, sakupili su maksimalnih šest poena, nakon trijumfa nad "lavovima" u Danskoj (2:1) i "crvenih đavola" na Alijanc areni (4:3).

Izašle su postave za večerašnje mečeve u Milanu i Istanbulu, a predigru su napravili navijači Galatasaraja i Bajerna koji su se sukobili pred duel ovih timova. U neredima na ulicama, petorica nemačkih navijača završilo je u bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading