OPSADNO STANJE U NEMAČKOJ! Na ulicama biće interventna brigada, konjica i helikopteri zbog Delija

Autor:

Sport

24.10.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci ne žele da rizikuju

OPSADNO STANJE U NEMAČKOJ! Na ulicama biće interventna brigada, konjica i helikopteri zbog Delija

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju Lajpcigu, a u ovom gradu će biti praktično vanredna situacija tokom meča trećeg kola Lige Šampiona. Naime, kako se očekuje dolazak od preko 2.000 navijača nemačka policija digla se na noge. Tako će na ulicama grada biti veliki broj policijskih snaga, bar tako tvrde tamošnji mediji.

- Na periferiji Lajpciga, na glavnim pristupnim putevima, biće postavljeni punktovi za kontrolu dolaznog i odlaznog saobraćaja - navodi se u tekstu koji je plasirao "Lajpciger Folkscajtung".

Takođe, navodi se da su delije poznate širom Evrope po neredima i zbog toga moraju da budu u pripravnosti. 

- Poznato je da su navijači aktuelnog šampiona Srbije, nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, veoma bučni i euforični. Ponekad prilikom Zvezdinih utakmica, posebno na gostovanjima, dolazi do nereda i fizičkih napada. U Bernu, krajem avgusta 2019. godine,petoro ljudi je povređeno tokom marša beogradskih navijača - navode oni. 

Zbog cele ove situacije očekuje se da će na terenu pored interventne brigade biti i  konjica i helikopteri. Takođe, vladaće i posebna pravila za gostujuće navijače i ako pokušaju da ih prekrše odmah će biti sankcionisani i udaljeni sa meča. Čuvari reda i mira neće imati ni malo tolerancije prema gostujućim navijačima.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading