DELIJE "ISTRESLI IZ GAĆA": Surova kontrola na ulazu u Nemačku

Autor:

Sport

24.10.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde koji su pošli na utakmicu protiv Lajpciga morali da prođu rigorozne provere na granici.

DELIJE "ISTRESLI IZ GAĆA": Surova kontrola na ulazu u Nemačku

Foto: V. Zogović

Fudbaleri Crvene zvezde gostovanje sutra (21.00) Lajpcigu u trećem kolu G grupe Lige šampiona, a za očekivati je da će izabranici Baraka Bahara na stadionu imati podršku i određenog broja svojih navijača. Međutim, sve delije koje su se uputile ka Nemačkoj, ili planiraju to da urade, moraju biti spremne na rigorozne kontrole na granici!

Foto: V. Zogović

 

Iako je u sastavu Šengena, Nemačka je proteklih dana uvela kontrolu svojih granica, kao i pojedine druge zemlje Evropske unije zbog straha od spoljašnjih pretnji od migranata ali i terorista zbog rata u Izraealu. Upravo ta kontrola zadesila je i navijači Zvezde koji su na granici bili kad i izveštač Republike, koja će ekskluzivno izveštavati iz Lajpciga.

Republika

Foto: V. Zogović

 

Naime, kako smo se uverili, pripadnici granične policije Nemačke su izvlačili sa strane automobile sa srpskim registarskim oznakama u kojima je bilo više momaka jer im je bilo jasno da se radi o delijama koje su krenule na utakmicu. Svim putnicima je naloženo da izađu iz vozila gde su pretrešeni, a onda je dataljno kontrolisan i sam automobil. Tako su sve stvari vađene napolje, torbe su otvaranje, a onda i pretraživana unutrašnost vozila kako bi utvrdili da li u njima ima nešto skriveno.

Foto: V. Zogović

 

Takođe, kontrolu, doduše ne tako rigoroznu, prošli su i svi novinari. Policajac je ulazio u autobus, pregledao pasoše, a zanimljivo i svi putnici u autobusu su fotografisani, verovatno kako bi imali materijal za identifikaciju ako neko od njih izazove incident.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
DA SE ZNA

25.10.2023 18:50

TAKO I TREBA. DOSTA NJIHOVIH NEREDA. DOSTA VULINOVACA