DELIJE, PAKUJTE KOFERE: Ovako navijači Zvezde najlakše mogu da stignu do Lajpciga

Autor:

Sport

11.10.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjednostavnije i najlakše je ići avionom, a najoptimalnije u odnosu cene i maltretiranja je da podelite put sa nekim kolima.

DELIJE, PAKUJTE KOFERE: Ovako navijači Zvezde najlakše mogu da stignu do Lajpciga

Foto: Starsport

Marakana

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno su na pauzi zbog termina namenjenih reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, ali kada se vrate na terene jedna od važnijih utakmica biće baš u Nemčkoj protiv Lajpciga u trećem kolu Lige šampiona. Za očekivati je da će sa Zvezdom put Lajpciga krenuti i delije, a Republika otkriva najlakši i najjeftiniji način da se nađete na stadionu 25. oktobra.

Najlakša kombinacija je avionom i to da krenete Lufthansom sa presedanjem u Frankfurtu. Let iz Beograda je na dan utakmice u 6.15, a u Lajpcig se stiže u 18.24. Povratak iz Nemačke je 26. oktobra u 6.05 i u Beogradu ste u 12.30. Ovakav način odlaska u Nemačku, samo avionska karta, košta 338 evra, a na to treba dodati cenu prevoza taksijem od aerodroma do grada, pa je ukupan iznos oko 450 evra. Plus najmanje 100 evra za kartu. Pritom na to treba dodati troškove jela i pića i eventualnog prenoćišta.

Foto: Starsport

 

Druga varijanta je da idete autobusom sa presedanjem i ona je ekonomičnija. Polazak iz Beograda je 24. oktobra u 21 čas, a autobus iz Beča kreće 25. oktobra u 11.30. U Lajpcig se stiže u 19.45 što je dovoljno da se stigne do stadiona na meč koji počinje u 21.00. Povratak autobusa sa presedanjem u Minhenu je 26. oktobra u 10 ujutro, a iz Minhena za Beograd kreće istog dana u 19 časova, pa ste u Beogradu 27. oktobra u 10 ujutro. Ovo maltretiranje sa sve prevozom kroz Lajpcig i kartom košta 270 evra. Međutim, nisu uračunata noćenja koja se nameću kao neophodna i troškovi za hranu i piće tokom svih dana. Takođe, cena karte nije u kalkulaciji.

Postoji i opcija da se ide preko Berlina u tom slučaju karta za avion se kreće od 250 evra, a zatim se do Lajpciga nastavlja vozom. Cena vozne karte je oko 15 evra, i u putu se provede oko sat i po vremena od Berlina do Lajpciga. 

Slična je cena i prevoza u sopstvenoj režiji ako put kolima podele četiri osobe. Naime, vožnja na relaciji Beograd - Lajpcig - Beograd na putu od 2.292 kilometara košta 280 evra i traje 22 sata u oba pravca. Na to treba dodati cenu ulaznice.

Za koju varijantu biste se vi odlučili?

NAJBRŽE
Avionom, prevoznik Air Serbia, direktan let
Polazak iz Beograda 24. oktobra u 7.10 časova
Dolazak u Berlin u 9.00
Zatim vozom do Lajpciga, put traje sat i po vremena
Povratak iz Lajpciga 26. oktobra 
Dolazak u Beograd u 21
Cena: 270 evra
Cene pojedinačne ulaznica se kreće od 100 evra pa naviše
Ukupna cena odlaska na utakmicu bez karte košta od 448 evra, a sa kartom od 548 evra

NAJEKONOMIČNIJE
Putovanje autobusom, sa presedanjem u Beču je najjeftinije
Iz Beograda za Lajpcig autobus polazi 24. oktobra u 21 čas
Iz Beča 26. oktobra imate autobus za Lajpcig u 11.30
U Lajpcig stižete u 19.45 i gradskim prevozom ste na stadionu najkasnije do 20 časova
Povratni autobus sa presedanjem u Minhenu kreće 26. oktobra u 10 ujutru
Iz Minhena autobus kreće u 19 sati i stiže u beograd 26. u 10 sati
Ukupna cena zajedno sa gradskim prevozom u Lajpcigu i ulaznicom košta do 270 evra

U SOPSTVENOJ REŽIJI
Beograd - Lajpcig - Beograd
Ukupna kilometraža: 2.292 kilometra
Troškovi puta: 280 evra
Okvirno vreme putovanja: 22 sata u oba pravca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading