RAZVALILA SRBIJU, A MOGLA DA IGRA ZA NJU: Melisa Vargas otkrila kako je završila u dresu Turske, a ne našem

Autor:

Sport

24.10.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kubanka objasnila kako su tekli pregovori sa Srbijom i Turskom i šta je na kraju presudilo.

RAZVALILA SRBIJU, A MOGLA DA IGRA ZA NJU: Melisa Vargas otkrila kako je završila u dresu Turske, a ne našem

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na nedavnom Evropskom prvenstvu posle poraza od Turske u velikom finalu posle velike drame sa 3:2 (27:25, 21:25, 25:22, 22:25, 13:15). Upravo tu malu prevagu timu Danijelea Santarelija, bivšeg selektora Srbije donela je naturalizovana Kubanka Melisa Vargas, a kako je otkrila istorija je mogla biti potpuno drugačija da su u Odbojkaškom savezu bili konkretniji i brži. Naime, Kubanka je otkrila da je bilo pregovora da ona zaigra i za Srbiju, ali su Turci na kraju bili brži.

Da je bilo šanse da zaigra za Srbiju svedoči i to što je Melisa u jednom navratu trenirala individualno u Beogradu dok je čekala da dobije pasoš. Tada je Srbija pokušala da je pridobije u svoje jato, a verzija Vargasove je da je proces bio prespor nakon reakcije našeg Saveza, dok su Turci sve mnogo brže izveli.

Foto: Tanjug/AP

 

- Želela sam da budem deo jake reprezentacije kako bih mogla da igram na velikim međunarodnim turnirima. Uvek mi je bio san da igram na njima. Prvo mi je prišao Odbojkaški savez Srbije, ali se proces presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno. Tako da, kako je vreme prolazilo, izabrala sam Tursku, jer sam tamo jedno vreme i igrala. Savez Turske je brzo završio svu potrebnu dokumentaciju i zahvalna sam na tome - rekla je Vargas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading