DRAŽE SIJA SREBRO, NO ZLATO S' PREVARANTOM! Ko su najveći IZDAJNICI srpske odbojke? Ona je PREVARILA OSS! Jedina na svetu ima TRI putne isprave!

Autor:

Sport

04.09.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihove izdaje srpski sport ne zaboravlja.

DRAŽE SIJA SREBRO, NO ZLATO S' PREVARANTOM! Ko su najveći IZDAJNICI srpske odbojke? Ona je PREVARILA OSS! Jedina na svetu ima TRI putne isprave!

Foto: Profimedia, AP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Briselu, pošto je u dramatičnom finalu poražena od Turske rezultatom 2:3.

Ljagu na spektakl bacilo je ponašanje selektora novih šampionki Starog kontinenta Danijelea Santarelija, koji je do pre samo godinu dana sedeo na klupi srpskih odbojkašica i s njima pokorio svet!

Naime, Italijan je sa Srbijom osvojio Svetsko prvenstvo u oktobru 2022, ali je zbog unosne finansijske ponude odlučio da preuzme Tursku, iako je imao važeći ugovor s OSS.

Ipak, brzo ga je pamćenje izdalo, jer je u finialu čestim potezima i proslavljajući poput navijača poene, pokazao da su mu na kormilu vicešampionki Evrope bile važne samo pare!

Zato se dolazi do zaključka, kada se pogleda Santarelijeva "ljubav prema Srbiji", dolazi do zaključka da je ovdašnjoj sportskoj javnosti draže srebro s Đovanijem Gvidetijem na klupi, no zlato iz Holandije.

Foto: Starsport

Danijele Santareli posle osvojenog zlata sa Srbijom

Ono što, takođe, upada u oči jeste potez najbolje igračice finalnog meča u Briselu - Melise Vargas. Kubanka je meč završila s 41 poenom, protiv selekcije kojoj je dala čvrsto obećanje da će zaigrati za nju!

Naime, Melisa je svojevremeno bila velika želja tadašnjeg selektora Zorana Terzića koji joj je bio trener u Fenerbahčeu, ali za Srbiju je mogla da zaigra tek od 2022. godine.

Glavni urok tome je pravilo po kom mora da se napravio dvogodišnja pauza kod menjanja selekcija, a podsetimo da Melisa nije igrala za Kubu još od 2018. zbog četvorogodišnje zabrane, jer kao tinejdžerka nije bila smeštena u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Republika

Foto: Ap photo

Melisa Vargas

Nastao je, ipak, novi preokret, pa je ona odlučila da igra za Tursku, jer je dobila i njihov pasoš, te je potvrdila da će nositi dres šampiona Evrope. Imala je privilegiju da isti dobije lično od predsetnika Redžepa Tajipa Erdogana.

Iako je bila oduševljena Terzićevim radom u Fenerbahčeu, gde su sarađivali, Melisa je silno želela da zaigra za Srbiju. Međutim, obzirom da na njenoj poziciji igra najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, nije bilo realno da se Vargasova izbori za mesto u prvoj postavi, što joj se nije dopalo.

Nasuprot tome, sve reprezentacije na svetu mogu da imaju samo jednu igračicu koji je promenio "odbojkaško državljanstvo", što je kod Srpkinja Brankica Mihajlović, od koje se očekuje da u budućnosti još pruži nacionalnom timu, pa je Vargasova po svoj prilici zaključila da će morati i tu da čeka na red.

Preciznije, od kada se podnese molba za igranje jedne odbojkašice za selekciju druge države, do debitantskog meča moraju da prođu dve godine.

Zato joj je Odbojkaška federacija Turske ponudila daleko veću sumu, kao i Santareliju, pa je posle kubanskog i srpskog, Melisa Vargas dobila i turski pasoš.

Sada može da se pohvali da je jedina sportiskinja na svetu sa tri putne isprave, s tim što će je narod u Srbiji upamtiti kao izdajnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pravopis

05.09.2023 23:07

S sa apostrofom?! Majko mila! Knjigu u šake ODMAH!